Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Aquest proper diumenge, 10 de juny, se celebra a Badalona la desena edició del Mercat del Trasto

Comparteix


06/06/2012, 0:00h. - medi ambient

Aquesta fira d’objectes usats es farà al parc de les Muntanyetes de Badalona

Aquest diumenge, 10 de juny, de 10 a 14 hores, tindrà lloc al parc de les Muntanyetes, al barri de Montigalà de Badalona una nova edició del Mercat del Trasto,.

Aquesta fira d’objectes usats, que enguany arriba a la seva desena edició, té com a objectius:

• Promoure la reutilització de productes i la reducció de residus

• Donar valor als objectes usats que es tinguin en bon estat per tal que no es converteixin en residus i donin servei a alguna persona que els necessiti

• Incentivar un canvi d’actitud respecte a la societat de consum per transformar-la en una d’usar, aprofitar i llençar només quan no faci servei

• Fomentar la possibilitat d’intercanviar objectes sense cap transacció econòmica

Cada participant s’ha de fer càrrec dels seus objectes pel que fa al transport i, sobretot, un cop acabat el mercat. Cal recordar, tal i com a les edicions anteriors, que resta prohibida la venda de productes d’alimentació.

Aquesta edició comptarà amb la col·laboració de l’Àrea Metropolitana de Barcelona que muntarà una carpa anomenada “Quiosc de la prevenció” que mostra a través d’una exposició de portades de premsa escrita com evitar la generació de residus. La mateixa carpa, també mostra objectes o idees que ajuden a prevenir els residus.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha declarat que “és important que en aquests moments de crisi es puguin propiciar aquests espais per l’intercanvi de productes o l’adquisició de productes de segona mà a un preu simbòlic i per això hem volgut ampliar el nombre d’edicions a l’any per poder donar més oportunitats”. La regidora també ha afegit que “des del punt de vista del medi ambient, no només ens hem de recordar de reutilitzar els productes en època de crisi sino que cal tenir-ho present sempre perquè cal estalviar i optimitzar els recursos i evitar que els productes es converteixen en residus sense finalitzar la seva vida útil”.

Badalona, 6 de juny de 2012