Cercador
V3.28
Menu
Ets a:

Celebració de la Diada de Sant Jordi a Badalona

Comparteix


04/15/2012 10:00 PM - culturaeconomiavia públicatransport

La plaça de la Vila acollirà la tradicional Fira del Llibre els dies 21, 22 i 23 d’abril

Enguany el carrer de Francesc Layret es tallarà al trànsit durant el dia 23 per acollir la Fira de Sant Jordi on diverses entitats organitzaran activitats i es podran trobar productes típics de la Diada

L’Ajuntament de Badalona ha preparat un ampli programa d’activitats per celebrar aquests dies la Diada de Sant Jordi 2012. A la tradicional Fira del Llibre de la plaça de la Vila, enguany s’afegeix com a novetat destacada la celebració de la Diada de Sant Jordi al carrer de Francesc Layret on diverses entitats de la ciutat, escoles i comerços oferiran una variada oferta de productes als ciutadans que passegin pels voltants de la plaça de la Vila. També es podrà participar durant tot el dia en diferents activitats culturals literàries i de tipus musical.

XXXIII Fira del Llibre

Els dies 21, 22 i 23 d’abril, a la plaça de la Vila, es farà la tradicional Fira del LLibre que comptarà amb la participació de les llibreries El Full, Saltamartí, Fènix i Cyber Còmics Badalona.

En el marc de la Fira, el dissabte 21 d’abril, a les 18 hores, a la plaça de la Vila, signaran els seus llibres: Isabel Graña, Ivan Mourin, Ferran Muñoz, Martí Noy, Ruben Pellejero, Francesc Planas, Jordi Pujol Nadal, Ricard Pérez, Marcel Riera i Sílvia Soler.

Per tancar les activitats programades entorn de la Diada de Sant Jordi, i per celebrar el 5è aniversari de l’Espai Betúlia, el dilluns 23 d’abril, a les 20.30 hores, a l’Espai Betúlia es farà el concert Guiem Soldevila canta Nura, basat en la musicació del poemari Nura de l'escriptor menorquí Ponç Pons.

Per altra banda, la delegació d’Òmnium Cultural de Badalona organitza un seguit d’activitats entorn de la Diada de Sant Jordi:

    • El 17 d'abril, a les 19.30 hores, a La Genial (carrer Guifré, 222), presentació del Premi Sant Jordi de novel•la Crim de Sang, amb el seu autor Sebastià Alzamora.

    • El 19 d'abril, a les 20 hores, al Teatre Principal, presentació del Premi Carles Riba de poesia Llum d'Irlanda, amb el seu autor Marcel Riera.

    El 21 d’abril, al vespre, a l’Anís del Mono, IV Nit de Sant Jordi. Festa de lletres a Badalona.

La novetat d’enguany: Fira de Sant Jordi al carrer de Francesc Layret

L’Ajuntament de Badalona ha impulsat aquest any la celebració per primer cop de la Fira de Sant Jordi al carrer de Francesc Layret.

El dilluns 23 d’abril, aquest carrer quedarà tallat al trànsit de vehicles, entre l’avinguda de Martí Pujol i el carrer de Jaume Borràs, ja que entre les 10 i les 20.30 hores, Francesc Laryret es transformarà per unes hores en un passeig on es podran trobar diverses parades d’entitats, escoles i comerços que oferiran un ampli ventall de productes als ciutadans que estiguin passejant per aquesta zona.

    A més, durant tot el dia es podrà participar en diverses activitats

Afectacions pel tall de trànsit del carrer de Francesc Layret

El carrer de Francesc Layret quedarà tallat al trànsit de vehicles durant el dia 23, entre l’avinguda de Martí Pujol i el carrer de Jaume Borràs. Per aquesta raó, els autobusos i vehicles privats s’hauran de desviar a l’alçada de l’avinguda de Martí Pujol i seguir un itinerari alternatiu pel lateral de l’autopista i l’avinguda de President Companys, per incorporar-se novament a Francesc Layret. Al llarg d’aquest itinerari se situaran diverses parades d’autobús alternatives.

Els aparcaments situats al tram de Francesc Layret que quedarà tallat al trànsit no es podran utilitzar durant tot el dia. Per aquesta raó, s’oferirà als seus usuaris la possibilitat de fer servir els aparcaments municipals de Pompeu Fabra i del Viver amb un tiquet gratuït de 48 hores. Aquest tiquet es podrà recollir en qualsevol d’aquests dos aparcaments que gestiona l’empresa municipal Engestur.

El carrer de Francesc Layret, entre el carrer de Jaume Borràs i el carrer del Temple, serà de doble sentit per poder donar sortida i entrada als aparcaments d’aquesta zona.

D’altra banda, el carrer de Soledat canviarà de sentit cap a Barcelona, en el tram comprès entre Arnús i Lleó per donar entrada i sortida als vehicles. Per accedir a aquests carrers es podrà fer servir el carrer de Sant Josep. Tant el carrer Lleó com el carrer Arnús tindran doble sentit de circulació, entre Francesc Layret i Soledat, per poder tenir accés als aparcaments de la zona.

Badalona, 16 d’abril de 2012

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat