Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Nova edició de la campanya “Nadal solidari – Cap nen sense joguina” a Badalona

Comparteix


12/12/2011, 0:00h. - solidaritat

L’objectiu de la campanya és promoure els valors de solidaritat, el consum responsable i la convivència ciutadana

Un any més la Regidoria de Seguretat, Convivència i Participació de l’Ajuntament de Badalona ha organitzat la campanya “Nadal solidari” que inclou la campanya “Cap nen sense joguina” que realitzen entitats i col·lectius ciutadans, com les associacions de veïns, les associacions de comerciants i l’entitat Voluntaris Badalona.

L’objectiu de la campanya és sensibilitzar els ciutadans i ciutadanes en temes de pau, solidaritat, cooperació i consum responsable. També es pretén fer difusió dels criteris a tenir en compte a l’hora comprar les joguines i de participar en les donacions en la campanya de recollida de joguines per a col·lectius desafavorits de la ciutat per tal que els Reis Mags d’Orient arribin a totes les llars de la ciutat.

Aquest és el calendari d’activitats programades:

Desembre

Campanya de suport a les persones grans de les residències de Badalona: Residència i Casal de gent gran de Sant Roc, Domènech i Muntaner, Parc Serentill, Ballesol, Roca i Pi i Can Bosch.

Com cada any s’acompanyarà a les persones grans que viuen de forma permanent a les residències públiques de la ciutat a diverses activitats nadalenques. Aquest acompanyament genera espais de relació i de convivència entre els voluntaris i les persones ateses.

Campanya de recollida d’aliments

Aquest campanya es realitzarà a les escoles, centres sanitaris, mercats municipals i supermercats de la ciutat a favor de les famílies amb pocs recursos o que es troben en situació de dificultat. L’objectiu de la campanya és generar canals de solidaritat i suport entre veïns.

Fins al 16 de desembre

Campanya de suport a les famílies amb pocs recursos a través de les associacions de veïns dels barris que recolliran les sol·licituds de famílies que puguin acreditar que els pares es troben a l’atur, facilitant joguines als infants de Badalona el dia de Reis.

Fins al 20 de desembre

Recollida d’aliments organitzat pel Centre Comerç Badalona.

Des d’avui dilluns, 12 de desembre, fins al dijous 5 de gener

Es pot participar en la compra de joguines noves a través dels comerços que s’han adherit a la campanya de “Cap nen sense Joguina”. En aquest cas s’han posat a disposició cupons al preu d’1€ que es podran adquirir a les botigues: Abacus, Can Boter, La Pluja, joguines Duatis, Fantasy Store i Plàstic. El que es recapti es bescanviarà per joguines noves. Per la compra de cada cupó s’obsequiarà amb un calendari.

El valor recaptat es lliurarà en forma de joguines que compleixin els criteris de consum responsable. Les joguines recollides serviran per fer els paquets que es donen a les famílies que s’han inscrit a través de les associacions de veïns i que poden acreditar manca de recursos o estar en situació de desocupació.

També es pot participar a la campanya fent una aportació econòmica a través de l’urna instal·lada a la plaça de la Vila i a un número de compte de “la Caixa”.

Dimecres 14 de desembre

A les 9 hores: cantada de Nadales al Teatre Principal de Badalona a càrrec de l’Associació de Veïns del Progrés.

Dissabte 17 de desembre

A les 10 hores: visita del Patge Reial a les pistes d’atletisme Cross, organitzat pel Consell Esportiu Barcelonès Nord.

Dimecres 21 de desembre

A les 17 hores: celebració del Nadal a l’Institut Guttmann

Dijous 22 de desembre

A les 17 hores: visita del patge Reial a l’Hospital Germans Trias i Pujol.

Divendres 23 de desembre

A les 10 hores: visita del Patge Reial al poliesportiu La Colina.

27, 28 i 29 de desembre

El Badalona Bàsquet Club recollirà joguines durant el torneig femení de bàsquet que es farà a la Plana.

Dimarts 3 de gener

De 18 a 20 hores: recollida de les joguines per part de les entitats que han presentat les sol·licituds al CEIP Rafael Alberti.

Divendres 27 de gener

De 10 a 12 hores: celebració del Dia Escolar per la No Violència i per la Pau al Centre Cultural Blas Infante, on, com cada any, es farà una lectura dels contes elaborats pels nens i nenes de les escoles de la ciutat.

Badalona, 12 de desembre de 2011