Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

30.053 alumnes iniciaran el proper dilluns el nou curs escolar a Badalona

Comparteix


08/09/2011, 0:00h. - educació

Durant l’estiu s’han fet obres de millora i adequació a diversos centres de la ciutat

30.053 alumnes d’educació infantil, primària i secundària començaran el nou curs 2011-2012 a Badalona el proper dilluns 12 de setembre. 21.070 d’aquests estudiants inciaran les classes d’educació infantil i primària i 8.983 alumnes començaran el curs a les aules de secundària. Aquestes xifres representen un augment de 754 alumnes a educació infantil i primària i una disminució de 2.092 alumnes de secundària respecte al curs passat. Les Escoles Bressol Municipals també iniciaran el seu funcionament el dia 12 amb un total de 415 alumnes matriculats.

Com a novetats d’aquest inici de curs a Badalona cal destacar l’augment de grups de P3 a les escoles Rafael Casanova, Antoni Botey –que també amplia la seva oferta amb un nou grup de P5- i Arrels-Esperança a la zona d’escolarització número 1; i a l’Escola Santíssima Trinitat a la zona d’escolarització número 2. D’altra banda, l’Escola Badalona-Gorg ofertarà aquest curs escolar tot el cicle d’educació infantil en augmentar la seva oferta amb l’obertura d’un grup de P5.

Quant a secundària, s’ha ampliat l’oferta en un grup de 1r d’ESO als instituts Badalona VII i Júlia Minguell. S’ha reduït en un grup, respecte del curs passat, als instituts La Pineda i Pau Casals a causa dels canvis d’adscripció que s’han produït aquest curs;i s’ha confirmat el tancament de l’Institut Badalona IX.

Durant aquest estiu, l’Ajuntament de Badalona ha portat a terme diverses actuacions per millorar i adequar les instal·lacions d’alguns centres escolars. En aquest sentit, cal destacar l’adequació del talús lateral del pati de l’Escola Josep Carner del barri de Llefià i la construcció d’una rampa per millorar l’accessibilitat de l’entrada a l’Escola Sant Jordi del barri de Pomar, donant resposta així a una reivindicació de l’AMPA d’aquest centre.

També s’estan portant a terme diverses adequacions als voltants de l’Escola Lola Anglada al barri de Canyadó per millorar la senyalització viària, l’enllumenat públic i la instal·lació de nous contenidors. Aquestes van ser algunes de les sol·licituds que la direcció i l’AMPA d’aquest centre va fer arribar a la l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut en una reunió mantinguda el passat mes de juny. Aquest mes de setembre començaran també en aquesta escola els treballs de reparació del forjat dels lavabos de la primera planta. La previsió és que aquestes obres s’acabin a principis del mes d’octubre.

En els propers dies es procedirà a instal·lar alarmes antiintrusió a les escoles Rafael Alberti, Josep Carner, Rafael Casanova, al barri de Llefià, i a l’Escola Mercè Rodoreda, al barri de Lloreda. També es col·locaran alarmes d’emergència a diverses escoles de la ciutat.

Badalona, 8 de setembre de 2011