Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

El nou cartipàs municipal de l’Ajuntament suposa un estalvi anual de mig milió d’euros en sous de personal de confiança

Comparteix


11/07/2011, 14:00h. - cartipàseconomia

L’estalvi durant tot el mandat per aquest concepte serà de més de 2 milions d’euros

El nou cartipàs municipal que ha presentat avui l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, suposa un estalvi anual de mig milió d’euros en els sous del personal de confiança del nou govern. En conseqüència, l’estalvi per aquest mateix concepte durant tot el mandat serà de més de 2.125.000 euros.

Tal i com ja havia avançat en diverses ocasions Xavier Garcia Albiol, el nou cartipàs està condicionat per l’austeritat imprescindible en un moment de crisi econòmica i per una reducció dràstica de la despesa. L’alcalde ha destacat també que per al disseny d’aquest cartipàs s’ha buscat l’acord amb tots els grups municipals de l’oposició.

Algunes de les mesures que el nou govern municipal ha plasmat en el nou cartipàs són la congelació dels sous dels càrrecs electes; la reducció dels sous del personal de confiança; la reducció del nombre de tinences d’alcaldia -que passen de 9 a 4-; i la reducció del nombre de personal de confiança -que passa de 48 persones al final del mandat anterior, a 39-. També hi ha una reducció del nombre de districtes, que passen de 8 a 6.

L’alcalde ha destacat “la important reducció que s’ha fet en el nombre de tinents d’alcalde, que passen de 9 a 4, amb el corresponent estalvi”. La primera tinença d’alcaldia l’ocuparà Ramón Riera; Maritxu Hervás serà la segona tinent d’alcalde; Miguel Jurado, el tercer, i la quarta tinença d’alcaldia l’ocuparà Juan Fernández.

Pel que fa al personal de confiança, l’estalvi ve donat per dues qüestions: d’una banda per la reducció del nombre de càrrecs i, de l’altra, per la baixada dels sous del personal de confiança, que serà d’un 10 per cent de mitjana. La combinació de tots dos factors dóna com a resultat una baixada de la despesa d’un 25 per cent (531.000 euros anuals).

Quant als districtes, l'alcalde ha explicat que la reducció de 8 a 6 districtes obeeix no només a una racionalització de la despesa, sinó també a la recerca d'una millor organització i s'ha mostrat obert a continuar dialogant en el futur sobre la millora d'aquest disseny. Així, els districtes quedaran configurats de la següent manera:

  Districte 1: Canyadó, Casagemes, Manresà, Centre, Dalt la Vila, Coll i Pujol i Progrés. La regidora del districte serà Mercè Rius.

  Districte 2: Sant Crist, Sistrells, Lloreda, Nova Lloreda, Puigfred, La Pau i Montigalà occidental. El regidor del districte serà Daniel Gracia.

  • Districte 3: Montigalà oriental, Canyet, Mas Ram, Bufalà, Bonavista, Pomar, Pomar de Dalt, Morera i Les Guixeres. El regidor del districte serà Daniel Gracia.

  Districte 4: La Salut, Sant Joan de Llefià, Sant Mori de Llefià i Sant Antoni de Llefià. El regidor del districte serà Salvador Lerma.

  Districte 5: Gorg, La Mora, Congrés, Can Claris i Raval. El regidor del districte serà Juan Fernández.

  Districte 6: Artigues, Sant Roc i Remei. El regidor del districte serà David Gómez.

D’altra banda, l’alcalde de Badalona ha destacat també que el Govern municipal ha decidit tornar al Ple determinades competències que fins ara tenia la Junta de Govern Local, “un fet que implica una major transparència”. “Aquest és el cas, per exemple, de l’adquisició o cessió de bens patrimonials de propietat municipal, que a partir d’ara hauran de passar l’aprovació del Ple municipal, i de l’autorització als organismes autònoms i societats mercantils per a la concertació d’operacions de crèdit a llarg termini”, ha explicat.

Badalona, 11 de juliol de 2011