Cercador
V3.31
Menu
Ets a:

Les unitats especialitzades de la Guàrdia Urbana de Badalona han obert 162 accions preventives durant el passat mes de juny

Comparteix


07/07/2010 10:00 PM - seguretatciutadania i convivència

Aquestes accions són les planificades, no inclouen les derivades d’emergències, i gran part continuen operatives

Les unitats policials especialitzades que formen la Guàrdia Urbana de Badalona han arribat a iniciar, durant el mes de juny, un total de 162 accions preventives, moltes de les quals continuen obertes. Es tracta de prevencions en habitatges, espais públics i equipaments realitzats per la Unitat de Civisme (UCI), la Unitat de Convivència (UCO), la Unitat de Serveis a la Comunitat (USC), la Unitat de Serveis Reactius (USR), la Unitat de Mercats (UM) i les adscrites a les oficines de districte.

Aquestes accions poden tenir una durada d’un dia a dues setmanes, tot i que n’hi ha que s’allarguen més temps degut a la seva naturalesa. En aquest sentit, es tracta en una part important d’accions de seguiment de problemes existents en habitatges i espais públics, així com situacions pròpies d’esdeveniments que regularment se celebren a la ciutat, com ara els mercats setmanals, o controls de seguretat i trànsit en punts que es trien a partir d’una investigació prèvia.

Només la Unitat de Civisme (UCI), formada per sis agents de paisà, ha iniciat durant el mes de juny 71 accions preventives, dividides en prevencions a carrers, parcs i places públiques (34), i serveis en habitatges (37), on s’aborden fonamentalment problemes de convivència veïnal.

Pel que fa a la Unitat de Convivència (UCO), formada per tres agents de paisà, aquesta ha iniciat un total de 48 accions preventives durant el mes de juny, dividides en inspeccions en establiments i locals realitzats amb altres cossos policials i estaments de l’administració pública (15), prevencions en habitatges presumptament sobreocupats o amb problemes de convivència veïnal de tipus ètnic (32), i operatius especials (1), com ara els relacionats amb falsificacions.

Pel que fa a la Unitat de Serveis a la Comunitat (USC), formada per vuit agents i especialitzada en l’abordatge policial de problemes plantejats per entitats i representants de la societat civil, aquesta ha mantingut actives durant el juny un total de 17 prevencions, com ara vigilància als entorns d’escoles, controls d’ocupacions d’immobles, o controls a establiments públics que generen molèsties veïnals.

Per la seva banda, la Unitat de Serveis Reactius, una unitat equipada amb uniformitat especial i integrada per 12 agents, ha realitzat durant el mes de juny, a banda de les accions realitzades per situacions d’emergència que han requerit la seva participació o dels dispositius permanents com el de la zona d’oci de Can Ribó, una quinzena de prevencions.

Finalment, la Unitat de Mercats (UM), formada per 4 agents, ha centrat la seva atenció en la vigilància habitual dels mercats municipals, encants, i principals eixos comercials de la ciutat, afegint-hi 5 prevencions més, com ara la que recentment ha permès sancionar una vuitantena de vehicles que estaven a la venda al carrer.

El primer tinent d’alcalde i regidor de Govern, Ferran Falcó, ha explicat que “aquest volum de feina demostra la plena validesa del model policial de proximitat estratègica que apliquem a Badalona, i que és posat com a exemple a seguir per part de moltes policies locals de Catalunya i l’Estat”. En aquest sentit, Falcó ha manifestat que “continuarem apostant per aquest model que combina l’acció reactiva tradicional amb una concepció més preventiva i especialitzada de la seguretat ciutadana”, i ha afegit que “per a poder-ho fer són claus dos elements: l’ampliació dels recursos de la Guàrdia Urbana i la col·laboració ciutadana, que amb la seva informació ajuda els agents a planificar les tasques preventives”.

Badalona, 8 de juliol de 2010

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat