Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Petits canvis per menjar millorEl Servei de salut de l’Ajuntament de Badalona s’adhereix a la campanya “Petits canvis per menjar millor” liderada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) de la Generalitat de Catalunya.

Aquesta campanya es basa en una nova guia alimentària que és una nova eina educativa que s’estructura en tres grans grups de missatges senzills sobre aliments i les conductes que cal potenciar, els que cal reduir i aquells que convé canviar-ne la qualitat per tal de ser més saludables i respectuosos amb l’entorn.

L’objectiu és sensibilitzar la població sobre aquells aspectes que, amb petites modificacions, poden millorar de forma important la qualitat i la sostenibilitat de la nostra alimentació.

L’acte de menjar, a més de ser unprocés nutritiu, té connotacions importants de convivència que configuren la conducta alimentària i que poden repercutir en l’estat de salut de la persona. El menjar és un element d’identificació cultural i per tant és important mantenir i potenciar els hàbits alimentaris propis de l’àrea mediterrània.

L’alimentació és suficient, completa i equilibrada quan cobreix, en les quantitats i proporcions idònies, les necessitats nutritives i calòriques que requereix l’organisme en les diferents etapes de la vida. Aquests nutrients han de provenir, sobretot, d’aliments frescos, poc o gens processats i principalment vegetals. Però, a més, l’alimentació ha d’aportar plaer sensorial, ha de ser segura i respectuosa amb el medi ambient i potenciar el desenvolupament agroalimentari local.

Podeu descarregar aquí la guia “Petits canvis per menjar millor” on trobareu tota mena de receptes i menús per menjar d’una forma més saludable.

 


Comparteix