Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Activitats de medi ambient
ATENCIÓ: Degut a la crisi sanitària del COVID-19, les activitats que es detallen en aquest apartat han quedat anul·lades o ajornades per a més endavant fins a nou avís.


Si voleu rebre per correu electrònic el butlletí d’activitats de caire mediambiental que s’organitzen a Badalona, us podeu donar d’alta clicant a Informació d'activitats de Medi ambient (ubicat a la columna dreta d’aquesta pàgina a l’apartat tràmits relacionats).


A continuació trobareu detallades les activitats més destacades que organitza l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona al llarg de l’any:Quan se celebra: diumenges al matí durant la tardor i la primavera


On se celebra: Al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús (a prop de la Torre del Rellotge) i al parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric (zona de la bòbila)


Descripció: La Jugatecambiental ofereix activitats adreçades al públic familiar. Es tracta d’un espai de joc compartit, educatiu i creatiu, amb propostes lúdiques i activitats guiades per conèixer els valors mediambientals i patrimonials dels parcs on hi ha una Jugatecambiental.


A més, tant al cicle de primavera com al cicle de tardor, s’hi celebren diades especials com ara la Festa del Badiu i la Festa del Dibuix a Ca l’Arnús o la Festa del Parc al Torrent de la Font i Turó de l’Enric.


La Jugatecambiental està organitzada per l’Ajuntament de Badalona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el gestor assignat a cada Jugatecambiental. També compta amb la col·laboració de nombroses entitats arrelades al territori com ara ALOCNATURA.


A continuació us podeu descarregar el programa d’activitats de la jugatecambiental als parcs de Badalona:

Parc de Can Solei i Ca l’Arnús

Parc del Torrent de la Font i del Turó de l’EnricQuan se celebra: Dos cops a l’any. L’edició de primavera se sol fer a principis de maig i la de tardor/Nadal a finals de novembre o principis de desembre, coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Es fa durant el matí d’un diumenge, de 10h a 14 h.


On se celebra: Al parc de les Muntanyetes, al barri de Puigfred de Badalona


Descripció: Es tracta d’un mercat d’objectes de segona mà, que té l’objectiu de promoure la reutilització i donar valor als objectes usats que estiguin en bon estat perquè no es converteixin en residus. La participació és oberta a tota la ciutadania, es pot fer de manera individual o en representació d’una entitat o associació, i està prohibida la participació de professionals del comerç.


Per participar-hi, cal fer la pre-inscripció online quan s’obri la convocatòria (aproximadament un mes abans de cada celebració). Les diverses edicions són publicades amb suficient antelació als mitjans de comunicació i en aquesta web. Podeu consultar la normativa per participar al Mercat del Trasto i quan serà la propera edició aquí.


Propera edició: sense data fixadaQuan se celebra: Un diumenge de mitjans de desembre durant tot el matí


On se celebra: A l’Escola de Natura Angeleta Ferrer, ubicada a la masia de Can Miravitges


Descripció: Es tracta d’una jornada de portes obertes que té com a objectiu donar a conèixer les instal·lacions i les tasques que du a terme aquest equipament d’educació ambiental municipal mitjançant diverses activitats nadalenques.


Al llarg del matí, i de forma simultània, es programen, en els diferents espais, diversos tallers relacionats amb el Nadal.


Totes aquestes activitats estan adreçades al públic familiar i són gratuïtes, però cal inscripció prèvia ja que les places són limitades.


Propera edició: sense data fixadaQuan se celebra: Generalment un diumenge del mes d’abril durant tot el matí


On se celebra: A l’Escola de Natura Angeleta Ferrer, ubicada a la masia de Can Miravitges


Descripció: Es tracta d’una jornada participativa adreçada a tots els públics, plena de tallers educatius, itineraris i activitats de sensibilització ambiental per conèixer els valors naturals i històrics de la Serralada de Marina. També compta amb la presència i participació d’entitats i associacions del territori que promouen el coneixement de la natura.


També té com a objectiu posar en valor l’Escola de Natura Angeleta Ferrer com a pionera i referent de l’educació ambiental al nostre país i, alhora, donar a conèixer un espai que sintetitza els valors naturals, històrics i educatius de la Serralada de Marina.


Propera edició: sense data fixadaQuan se celebra: un diumenge de principis de juny coincidint amb el començament de la temporada d’estiu.


On se celebra: Passeig Marítim a la platja del Pont del Petroli.


Descripció: Es tracta d’una fira mediambiental que té com a objectiu afavorir el contacte del públic amb aquest espai natural i lúdic de Badalona des de múltiples perspectives.


A la Festa del Mar hi participen nombroses institucions, entitats i associacions de Badalona i de fora de la ciutat relacionades amb el mar que hi fan activitats adreçades al públic familiar per tal donar a conèixer els valors ambientals del mar i el litoral i, també, activitats de lleure per promoure i donar a conèixer la platja de Badalona i el mar en general.


La Festa del Mar es realitza mercès al patrocini de les guinguetes de la platja.


Propera edició: 7 de juny 2020 (data provisional)Quan se celebra: generalment l’últim dijous de cada mes durant la tardor i l’hivern (d’octubre a març)


On se celebra: Al Port de Badalona i a l’Escola del Mar,.


Descripció: Cicle de conferències on especialistes de diferents disciplines venen a parlar de temes d’actualitat o d’investigació vinculats amb el mar. L’objectiu principal del cicle «Anar a Mar» és apropar la comunitat científica al públic i, per altra banda, donar a conèixer el mar des de visions i aspectes molt diferents amb la intenció d’obrir un espai de coneixement i de debat a l’entorn del mar.


Descarregeu-vos el programa del cicle de conferències Anar a Mar 2019 – 2020Al llarg de l’any, també s’organitzen diferents activitats al voltant de dates assenyalades amb temàtica ambiental com ara:


  • Dia Mundial de l’Aigua (22 de març)

  • Dia Internacional de la conscienciació envers al soroll (29 d’abril de 2020)

  • Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny)

  • Dia mundial dels mars i oceans (8 de juny)

  • Setmana Europea de l’Energia (22 al 26 de juny 2020)

  • Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (setembre 2020)

  • Setmana Europea de Prevenció de Residus (21 al 29 de novembre 2020)


Ubicació

ÀREA DE MEDI AMBIENT I SOSTENIBILITAT Finestra nova

Telèfon: 934832989

Adreça: Pl. Assemblea de Catalunya, 9-12 Entl.
Codi postal: 08911

Horari: De l'1 d'octubre al 31 de maig, de dl a dv de 8:30 a 13:30 h i dj de 16 a 18:30 h. De 1 de juny a 30 de setembre, de dl a dv de 8:30 a 13:30 h i dj de 16 a 18 h. Agost dj tarda tancat.


Comparteix