Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Serveis a midaAcollida a persones nouvingudes

Si acabes d'arribar al nostre país, les biblioteques municipals et poden ajudar tot oferint-te informació bàsica per a la vida quotidiana (sanitat, educació, oci...), així com materials de caire legal i administratiu (legislació sobre immigració, drets i deures...). Recorda que la biblioteca és un servei públic i gratuït. T'ofereix informació, préstec, accés a Internet, activitats culturals i de formació, en un espai des d'on podràs participar en la vida del teu municipi. A més, hi trobaràs: llibres, música i pel·lícules en diverses llengües; documents i clubs de Lectura Fàcil, per ajudar-te a aprendre català i castellà, i manuals d'acollida i guies de recursos sobre el teu municipi.

Servei Llegim junts

Servei adreçat a les persones que tenen problemes de mobilitat i/o deficiències visuals. Compta amb la col·laboració de voluntaris que llegeixen en veu alta llibres als usuaris que ho sol·liciten.

La Biblioteca Can Casacuberta ofereix el servei Llegim junts, un servei de lectura en veu alta que apropa la lectura a diferents sectors de la ciutat: gent gran, discapacitats físics o intel·lectuals. 
Actualment s'hi fan lectures a 9 residències de la 3a edat i compta amb l'ajut de 12 voluntaris/es. Aquest servei es duu a terme gràcies a la col·laboració de voluntaris.

Serveis a hospitals

Apropar la lectura a aquelles persones que estan ingressades en un centre hospitalari és un dels objectius de la biblioteca de Can Casacuberta.

Serveis a persones amb dificultats visuals

La biblioteca disposa de materials i programaris d'equips informàtics adequats perquè persones amb dificultats de visió puguin utilitzar els recursos de la biblioteca: Audiollibres, Llibres en braille, Lupa televisió, escànners i lupes manuals i/o lupes electròniques, JAWS (Job Access with Speech), NVDA (Non Visual Desktop Access) i Equip d'accessibilitat itinerant.

Servei a persones amb dificultats de mobilitat

En el cas de persones amb problemes de mobilitat temporal o permanent, com poden ser malalts crònics, persones en període de convalescència, amb discapacitats físiques o persones grans, la biblioteca de Can Casacuberta presta documents a domicili. Per utilitzar aquest servei cal que us poseu en contacte amb la biblioteca (tel. 934 643 400).

Racó de les Famílies

Des de la biblioteca s'ofereix un espai on trobar informació de tot tipus sobre els més menuts: llibres sobre educació, salut, alimentació, literatura infantil..., revistes especialitzades, recursos digitals, i guies de lectura elaborades.

Servei a les escoles

La Xarxa de Biblioteques Municipals treballa amb les escoles i les biblioteques escolars dels diferents municipis de la província de Barcelona tot oferint-los serveis que ajuden a familiaritzar el nen amb l'ús de les biblioteques i a adquirir hàbits de lectura i habilitats en la recerca d'informació: préstec de lots, visites a la biblioteca, activitats de foment de la lectura i assessorament en l'organització de la biblioteca escolar.


Ubicació

BIBLIOTECA CENTRAL URBANA CAN CASACUBERTA Finestra nova

Telèfon: 934643400
Correu e.: b.badalona.cc@diba.cat

Web:  http://badabiblios.cat/ Finestra nova

Adreça: Mossèn Anton, 40-48
Codi postal: 08912

Horari: Dilluns a divendres 10 a 20.30 h i dissabte 10 a 14h. Consultar horaris especials.


Comparteix