Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Emprenedoria i empresaEMPRENEDORS I EMPRESES


Per demanar assessorament o qualsevol informació relacionada amb la Unitat de Foment Empresarial podeu fer-ho al correu: sae@badalona.cat o al telèfon: 683 393 596


CREACIÓ D’EMPRESES

Una dels principals tasques de la Unitat de Foment Empresarial és el recolzament a la creació d’empreses i a l’alta d’autònoms. Aquest servei s’ofereix des de diferents vessants i l’eix vertebrador és l’assessorament individual en els diferents àmbits de creació i gestió d’empreses. També acompanyem els emprenedors en la confecció del pla d’empresa per avaluar-ne la viabilitat i per preveure tots els factors que intervenen tant en el procés de constitució com en la fase de posada en marxa. Un altre punt important és el suport i l’acompanyament per a l’obtenció del finançament i ajudes disponibles.


CONSOLIDACIÓ D’EMPRESES

Per a la consolidació de les empreses oferim el servei de consultoria per a empreses creades per mitjà de l’assessorament individual. Aquesta actuació que sempre es fa a demanda de l’empresa interessada, pot oferir-se per a assessoraments puntuals o per establir processos de millora. En aquest cas el nostre personal tècnic realitzarà una anàlisi de la situació de l'empresa des d'una doble òptica: l'externa (clients, proveïdors, mercats...) i interna (finançament, internacionalització, gestió de recursos ...). Després d'aquesta anàlisi, els tècnics conjuntament amb l'empresari desenvoluparan les pautes a seguir per resoldre els problemes i /o les debilitats detectades en l'empresa.


També oferim informació sobre els diferents recursos que existeixen a disposició de l'empresa: internacionalització, innovació, cooperació, finançament, subvencions, gestió empresarial ...


Actuacions concretes

  § Punt d’Atenció a l’Emprenedor: Alta d’autònoms i constitució de societats (Societat Limitada, Societat Civil, Comunitat de Bens) i baixa de les mateixes.

  § Reempresa: Suport en la cessió empresarial, per a empresaris que volen vendre el seu negoci i per a emprenedors que volen iniciar una activitat comprant una empresa en funcionament. Inclou acompanyament en tot el procés.

  § Accions especials per a joves (Garantia Juvenil)

  § Serveis de Mentoring. Consisteix en que un empresari amb experiència demostrada ofereix un acompanyament a emprenedors en el primer any de creació de la seva empresa.

  § Economia Social i Solidària: L’Ajuntament participa en l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord que té com a objectiu difondre aquest tipus d’economia i promoure la creació de cooperatives i entitats d’economia social.

   § Formació empresarial: Es fan actuacions de formació adreçades a emprenedors que volen iniciar una empresa o per a empresaris que ja l’han posat en marxa. Consisteix en aspectes accions formatives d’aspectes concrets i de curta durada sobre els diferents aspectes de gestió empresarial.

   Les accions previstes per al segon semestre del 2020 són:


   Coneix els requisits legals i fiscals de la venda online

   Dates: 21, 22 i 23 de juliol
   Horari:
   10 a 12hores (6h)

   Modalitat: ONLINE
   IMPO (Badalona)


   Fer un estudi de mercat amb pocs recursos és possible!

   Dates: 29 de setembre i 6 d’octubre
   Horari:
   09:30 a 13:30 hores (8h)

   Modalitat: Presencial
   Consultor/a:
   Amanda Figueras

   IMPO (Badalona)


   Big Data per a emprendre. No et perdis cap oportunitat de negoci amb eines gratuïtes

   Dates: 5 i 7 d´octubre

   Horari: 09:30 a 13:30 hores (8h)
   Consultor/a:
   Xavier Gallardo (Novatec Advisors)

   IMPO (Badalona)

   La tercera edat: un nou mercat en expansió

   Dates: 8 d´octubre
   Horari:
   09:30 a 13:30 hores (4h)

   Consultor/a: Xavier Tovar (Society and Neurobusiness Experience)

   BCIN (Badalona)

   Receptes per a gestionar amb èxit les finances de l´empresa

   Dates: 27 i 29 d’octubre
   Horari:
   9:30 a 13:30h +1h mentoria personalitzada

   Consultor/a: Núria Soriano i Miquel Sacristán (NSM Consultors d’Empresa)

   IMPO (Badalona)

   Comptabilitat per no comptables: Aprèn les línies bàsiques

   Dates: 10 i 11 de novembre

   Horari: 09:30 a 13:30 hores (8h)
   Consultor/a:
   Júlia Moncunill i Silvia Revelles (Millenium BCN-VAL, SL)

   IMPO (Badalona)

   Neuro-màrqueting aplicat a les vendes

   Dates: 17 de novembre
   Horari:
   De 09 a 13 hores (4h)
   Consultor/a:
   Eduard Giménez (Millenium BCN-VAL, SL)

   BCIN (Badalona)

   Negocis locals: Com atraure clients de proximitat per Internet

   Dates: 25 de novembre
   Horari:
   09:30 a 13:30h (4h)

   Consultor/a: Jordi Argelich (Compa TIC, SL)

IMPO (Badalona)

DIVULGACIÓ DE LA CULTURA EMPRENEDORA

Oferim als Instituts i Centres d’ensenyament secundari xerrades i activitats per tal d’estimular i difondre la cultura emprenedora especialment entre els joves utilitzant el seu potencial creatiu cap a la generació d'idees empresarials.

  § Tallers pràctics on es treballen diferents competències i actituds que ha de tenir l’emprenedor:  En què consisteix ser emprenedor / Generació d’idees / Organització i treball en equip / Avaluació del risc

  § L’emprenedor a l’escola: Joves emprenedors expliquen la seva experiència als alumnes

  § Assessorament específic per a alumnes de centres d’ensenyament secundari i universitari: treball de recerca / plans d’empresa / o altres.


Amb les escoles de primària de la ciutat es desenvolupa el Programa Cultura Emprenedora a l'Escola promogut per la Diputació i realitzat conjuntament amb l’àrea d‘Educació. Consisteix en la creació de cooperatives a l’escola i en aprendre els aspectes de ser emprenedor.


Comparteix