Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

8 de març Dia Internacional de les Dones
8 DE MARÇ, DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

L’Ajuntament de Badalona celebra un any més el Dia Internacional de les Dones amb la voluntat d’impulsar la perspectiva de gènere a les entitats de la ciutat i incidir en el teixit associatiu per tal que les dones estiguin cada dia molt més representades en tots els àmbits de la vida quotidiana.

La participació i l’empoderament de les dones per trencar amb la seva poca representativitat als llocs de decisió participativa és un dels nostres objectius per a aquest any.

És per això que ens proposem donar eines al teixit associatiu perquè incorpori la perspectiva de gènere en les seves mirades, programacions i maneres d’acostar-se a la vida.

A la vegada, amb aquesta nova mirada es podran reconèixer millor les situacions masclistes subtils que s’amaguen en el dia a dia i algunes formes de discriminació i violència cap a les dones que estan totalment normalitzades.

Volem seguir caminant en la paritat i en el desenvolupament de programacions més inclusives, i ho volem fer seguint empoderant l’elevat nombre de dones que participen en les entitats.

En aquest sentit hem programat dos tallers gratuïts, els dies 6 i 7 de març a la sala d’exposicions El Refugi. El primer taller, «Dona, tu pots», es farà el dia 06 a les 18 hores; el segon taller, «Incorpora la perspectiva de gènere a la teva entitat», serà el dia 7 a les 10 hores. Per participar en qualsevol dels dos tallers cal fer la inscripció al l’adreça electrònica feminisme@badalona.cat.

L’acte institucional del Dia Internacional de les Dones serà el 6 de març a les 17.30 hores a la plaça de la Vila, amb la lectura del manifest i l’encesa de llums. L’acte es clourà amb la performance Les paraules, a càrrec de la Federació de Dones de Badalona. Així mateix, el 19 de març, a les 17.30 hores, es durà a terme al Teatre Zorrilla l’entrega dels premis Trencant Invisibilitats, un dels actes consolidats i centrals en la commemoració del 8 de Març.

A més, durant tot el mes de març la ciutat s’omplirà de diversos actes i activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones: xerrades, conferències, tallers, cinema o exposicions, entre d’altres, organitzats per entitats i associacions de diferents punts de la ciutat.

Consulteu la programació i apunteu-vos a celebrar el març a Badalona!


Comparteix