Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Programa URBACT
URBACT és un programa europeu d'intercanvi i aprenentatge que promou el desenvolupament urbà sostenible i integrat, englobant a 550 ciutats, 29 països i 7000 agents locals actius. Finançat conjuntament per la Comissió Europea (Fons Europeus de Desenvolupament Regional) i els Estats Membres, URBACT facilita que les ciutats europees treballin de forma conjunta en el desenvolupament de solucions efectives i sostenibles per als principals desafiaments a què s'enfronten, compartint bones pràctiques i l'experiència adquirida i integrant dimensions econòmiques, socials i ambientals.

URBACT utilitza els recursos i els coneixements tècnics amb l'objectiu d'enfortir la capacitat de les ciutats per oferir estratègies i accions urbanes de caràcter integrat d'acord als desafiaments urbans. El programa aconsegueix aquests objectius creant xarxes temàtiques centrades en diferents problemes urbans, comptant cadascuna d'aquestes xarxes amb entre cinc i dotze membres, que inclouen a professionals, administracions públiques, així com grups d'interès d'altres organismes públics, de el sector privat i de la societat civil.

Les xarxes, sobre planificació d’accions estan formades per com a màxim 10 socis de diferents països europeus.

D’entre les 23 xarxes de planificació d’accions ha resultat seleccionada Badalona com a entitat sòcia amb el projecte Space4People. Els socis del projecte són: Bielefeld (Alemanya), Valga (Estònia), Serres (EL), Guía de Isora (Espanya), Turku (Finlàndia), Saint-Germain-en- Laye (França), Panevezys (LT), Braga (Portugal) i Arad (Romania). El projecte Space4People millora la quantitat i la qualitat dels espais públics de les zones urbanes. Per això, aborda el principal ús de l’espai públic com el transport en tres aspectes: millorar l’experiència de l’usuari i afegir espai a les xarxes de vianants, ampliar els centres intermodals a centres urbans d’ús mixt i reduir i optimitzar l’aparcament a l'espai públic.

L’objectiu de les xarxes és compartir experiències i aprendre els uns dels altres. Els socis elaboraran un pla d'acció integrat i tindran l'oportunitat de provar algunes solucions a petita escala a les seves ciutats. Aquest treball es realitza reunint els grups d'interès locals (stakeholders) i treballant en partenariats locals i transnacionals.

Les xarxes permetran ser un espai de compartició i experimentació que potenciarà els grups d'interès de la ciutat, canviarà la forma en què la seva ciutat treballa i tingui un impacte real a nivell local mitjançant un mètode d'intercanvi i aprenentatge del programa URBACT provat amb eines adaptades a les seves necessitats i suport d'experts.

Tots els socis de les xarxes elaboraran un pla d’acció integrat i tindran l'oportunitat de provar algunes solucions a petita escala a les seves ciutats desenvolupant habilitats, agrupant els agents locals i construint associacions transnacionals.

Les xarxes de planificació d'accions han de posar en pràctica les seves activitats de la xarxa durant una durada total de 30 mesos (2 anys i mig), estructurat en 2 fases:

Fase 1: una fase de 6 mesos dedicada a desenvolupar activitats detallades de la xarxa (en aquesta fase el partenariat podrà modificar-se ampliant-lo o reduint-lo)

Fase 2: una fase de 24 mesos dedicada a la posada en pràctica d'activitats de la xarxa


Comparteix