Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Notícies relacionades amb el Pacte
En aquest apartat trobareu notícies relacionades amb el Pacte per la convivència en diversitats.

Des del Pacte de la Convivència amb Diversitats s'ha col·laborat en l'organització i celebració dels Colors de la Convivència que es va realitzar el 5 de maig. Fa 10 anys que es va iniciar aquesta festa, primer amb el nom Els Colors de la Tardor, que va deixar-se de celebrar a partir del 2013 però al 2016 va renéixer amb el mateix esperit.

Com cada any les entitats de la Salut i Llefià han fet palès que son capaces de construir una societat diversa i rica culturalment. Estan compromeses per a que els barris, cada vegada més variats i plurals, creixin en cohesió social, en respecte i en convivència, i amb consciència de ciutadans de Badalona.

La festa ha girat entorn 10 valors: força col·lectiva, tolerància, solidaritat, espiritualitat, justícia social, empatia, compartir, igualtat- acceptació i diversitat. Molts d'aquests valors també es recullen en el pacte per la convivència en diversitats. En aquest s'han realitzat tallers de manualitats, danses panjabis, d’escriptura en diverses llengües, teatre, korfball, jocs de paraules en català, campanyes de suport als refugiats.

El 3 de maig, el Pacte per la Convivència en Diversitats va estar donant suport a l’organització de l’acte “A tota veu” amb Òmnium Cultural. Aquest acte és una lectura pública de poesia on es fan parelles de persones on una d’elles té com a llengua pròpia el català i l’altra una llengua diferent que conjuntament llegeixen en la llengua original i la traducció al català.

Aquest activitat té l’objectiu general de fer del català llengua comuna en un context de reconeixement del pluralisme lingüístic a Catalunya. Així, el programa pretén col·locar el català com la llengua vehicular i llengua de trobada de totes les persones que viuen a Catalunya i, al mateix temps, afavorir el coneixement entre persones amb llengües pròpies diferents.

El Pacte per la Convivència en Diversitats ha format part del jurat del Concurs de relats Sant Jordi 2018 “Trencant estereotips” que ha organitzat el Badiu Jove, que té com a finalitat la reflexió, a través de la creació literària, sobre com la societat condiciona, de manera inconscient, les actuacions i actituds diàries alguns cànons i convencions socials preestablertes.

S’ha valorat positivament el text de la guanyadora, Lara Rodriguez Crespo, perquè incorpora en un sol relat, la diversitat funcional, antirumors, transgènere, perspectiva de gènere i també critica la discriminació (en un sentit simbòlic). El jurat que ha estat format també per professionals de la cultura, el gènere i la joventut ha optat per aquest text perquè trenca amb molts estereotips socials preestablerts. L’autora va recollir, al Badiu Jove, el premi com a guanyadora, que consisteix en un xec regal per un import de 100 € per bescanviar a la llibreria Saltamartí de Badalona.


Comparteix