Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Any Pompeu Fabra Badalona 2018
L’Ajuntament de Badalona organitza un seguit d’activitats de l’Any Fabra a Badalona, amb motiu del 150è aniversari del naixement de Pompeu Fabra i dels 100 anys de la publicació de la Gramàtica catalana.

Pompeu Fabra i Poch va néixer a la vila de Gràcia l’any 1868, tot i que una època important de la seva vida va estar vinculada directament amb Badalona. Durant 27 anys, el filòleg català va establir la seva residència a la nostra ciutat, on va redactar gran part del seu Diccionari general de la llengua catalana. Aquesta feina investigadora va ser fonamental per establir la normativa moderna de la llengua catalana.

Per aprofundir en la relació del Mestre Fabra amb Badalona, s’ha programat una àmplia oferta d’activitats com ara rutes guiades, conferències, exposicions, caminades lingüístiques i espectacles teatrals. Diferents entitats culturals participen en l’organització d’aquests actes: Centre de Normalització Lingüística de Badalona i Sant Adrià; Espai Betúlia, centre de la Paraula i les Lletres; Museu de Badalona; Òmnium Cultural i Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona


Comparteix