Cercador
V3.29
Menu
Ets a:

Cicle de conferències "Anar a Mar" del període 2017-2018
L’Escola del Mar i el Port de Badalona impulsen la tercera edició del cicle de conferències “Anar a Mar” del període 2017-2018.

L’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins de Badalona (Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible, Ajuntament de Badalona) i Marina de Badalona es complauen a presentar la tercera edició del cicle de conferències “Anar a Mar” on especialistes de diferents disciplines abordaran temes d’actualitat o d’investigació vinculats amb el mar.

L’objectiu principal d’”Anar a Mar” és apropar la comunitat científica als ciutadans i ciutadanes i, per altra banda, donar a conèixer el mar des de visions i aspectes molt diferents amb la intenció d’obrir un espai de coneixement i de debat a l’entorn del mar. També, i especialment en una ciutat que aposta per impulsar projectes per obrir-se al mar, persegueix apropar tothom mental i físicament al mar en els mesos de tardor i hivern, per superar la marcada estacionalitat i la concentració de l’ús del litoral durant la temporada de bany. És a dir, pretén introduir el referent del mar en una època de l’any en la que sembla que desapareix del nostre paisatge i de la nostra agenda.

El cicle consta de 6 conferències de temàtica diversa, sempre amb el mar com a fil conductor. Les conferències es faran en dijous. La primera va ser el passat 26 d’octubre i el cicle durarà fins el 26 d’abril de 2018. Les conferències es faran de manera alternativa a l’Escola del Mar i al Centre d’Activitats del Port, comencen a les 19h i l’accés és lliure i gratuït. Avancem el contingut de les següents conferències programades per l'any 2018:

Dijous 25 de gener de 2018 a l’Escola del Mar (19 h)

La Fundació CRAM i la fauna amenaçada

Anna Casquet

Biòloga de la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins

Descobrirem com és el treball en el rescat i assistència de fauna amenaçada des de 1994. Quan algun exemplar de tortuga marina, cetaci o au marina apareix a la platja amb alguna lesió o patologia, sovint causada per activitats humanes, la Fundació CRAM posa en marxa l’operatiu per donar una assistència adequada a aquests exemplars en perill

Dijous 22 de febrer de 2018 al Port de Badalona (19 h)

La recuperació del front litoral entre el port i el riu Besòs: projectes i reptes

Joaquim Calafí

Director Tècnic del Consorci del Besòs

La transformació i millora l’eix del Besòs i el front litoral entre Sant Adrià i Badalona passa per revertir la degradació d’aquestes platges metropolitanes amb la recuperació de les seves condicions mediambientals i paisatgístiques. Un primer pas promogut és la consolidació d’un parc d’esculls artificials submergits i una illa per a ocells. Paral·lelament es treballa en la nova normativa urbanística de la parcel·la de les tres xemeneies. Un tema de gran actualitat.

Dijous 22 de març de 2018 a l’Escola del Mar (19 h)

Mosaics, frescos i ceràmica: com veien la fauna marina al món antic?

Enric Cahner i Monzó

Biòleg especialitzat en zoologia i biologia marina. Cap departament Educació Ambiental Ajuntament de Badalona. El món antic sentia una gran fascinació per la fauna marina. Tant a la ceràmica micènica, la cultura minoica o als mosaics i frescos romans hi trobem representacions de la fauna marina. Algunes d’un realisme sorprenent i, d’altres, una interpretació o idealització del món marí. Sense anar més lluny, a Badalona, hi trobem mosaics amb pops i dofins i a les darreres excavacions al lateral de l’autopista ha aparegut un mosaic amb dos peixos. Farem un recorregut pel passat on les imatges reflectides als mosaics, frescos o ceràmica ens donen molta informació de com era el mar fa dos mil anys i, fins i tot, algunes pistes de l’actual canvi climàtic.

Dijous 26 d’abril de 2018 al Port de Badalona (19 h)

Deu propostes per millorar l’accessibilitat i l’ocupabilitat dels oficis del mar

Representants de la Facultat de Nàutica de Barcelona, de l’Institut de Nàutica de Barcelona i diferents operadors.

Com accedir als centres d’ensenyament dels oficis del mar? Quins són? On es cursen? Com afavorir la realització de les pràctiques dels estudiants de Nàutica. Cal recuperar una figura similar a la de l’aprenent per recuperar alguns oficis, com el mestre d’aixa? Quina formació he de tenir per incorporar-me a la tripulació d’un creuer turístic? Donem visibilitat als oficis del mar, un mes abans de la tercera edició de la Fira Inicia’t 2018


ComparteixPlaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat