Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Setmana Europea de la Mobilitat


Banner setmana de la mobilitat 2017


Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

El lema de la Setmana de la Mobilitat d’enguany "Camina amb nosaltres!" ens anima a moure’ns a peu, ja que d'aquest mitjà de desplaçament se'n deriven diversos beneficis. No només per a la salut (fem exercici) i per al medi ambient (no contaminem), sinó que també és el més econòmic, equitatiu i eficient. I cal tenir en compte que, independentment de la manera en què ens movem, en algun moment del dia tots i totes som vianants.

L’Ajuntament de Badalona, amb la participació i implicació de diverses entitats i col·lectius, ha programat una sèrie d’activitats amb l’objectiu de sensibilitzar respecte l’ús excessiu del vehicle privat en relació amb la qualitat de l’aire; així com impulsar l’ús dels mitjans de transport sostenibles i, en particular, el transport públic, la bicicleta, la mobilitat a peu i els vehicles elèctrics.

Les activitats programades per la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura són:

Dimarts 17 de setembre:

– 19 hores, a l’edifici El Viver. “Alternatives sostenibles”. Xerrada amb la participació de Som Mobilitat, Reby i l’AMB.

Dimecres 18 de setembre:

– 19 hores, a l’edifici El Viver. “Què respirem a Badalona?”. Xerrada a càrrec de Silvina Frucella, presidenta de la Plataforma Aire Net, organitzada per la Taula de Mobilitat de Badalona.

Dissabte 21 de setembre:

– Dia sense cotxes. Entre les 11 i les 19.30 hores, la plaça dels Països Catalans, circuit d’educació viària per a infants, carpes d’activitats i d’informació sobre la mobilitat sostenible i segura.

Diumenge 22 de setembre

– De 9.30 a 13 hores. Pedalada popular del Barcelonès Nord. Sortida de la plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramenet.

En aquestes activitats col·laboren i participen: Som Mobilitat, Taula de la Mobilitat de Badalona, Plataforma Aire Net, Servei Català de Trànsit, Guàrdia Urbana de Badalona, Propera Parada, AMB, Tusgsal.


Comparteix