Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Trobada de danses
A la 17a Trobada de nens i nenes dansaires de les escoles de Badalona, hi participen prop de 7.500 infants, des de P3 fins a 4t de primària, de 34 escoles de la ciutat. La Trobada es fa els dies 30, 31 de maig i 1 de juny, de 10 a 12 h, al Palau Municipal d’Esports.

Les escoles que hi participen són les següents:

30 de maig: Baldiri Reixac, Gitanjali, Joan Coret, Llibertat, Llorens Artigas, Margarida Xirgu, Mercè Rodoreda, Planas i Casals, Sant Domènec Savio, Santíssima Trinitat, Rafael Alberti, Ventós Mir.
31 de maig: Alexandre Galí, Feliu i Vegués, Folch i Torres, Josep Boada, Laietània, Pau Picasso, Pere de Tera, Progrés, Salvador Espriu, Sant Jordi.
1 de juny: Antoni Botey, Badalona Port, Baldomer Solà, Bufalà, Itaca, Josep Carner, Joan Llongueras, Joan Miró, Jungfrau, Les Ciències, Montigalà, Rafael Casanova.

Podeu consultar el programa que el trobareu a la dreta d’aquesta pàgina.

Aquesta 17a Trobada l’organitza el Grup de treball de Mestres de Música, el Servei Educatiu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona. En aquesta edició hi col·laboren l’Esbart Sant Jordi de l’Orfeó Badaloní, el Típic ball de bastons de Canyet, l’Institut del Teatre, Voluntaris Badalona i el Club Joventut Badalona.

El Típic ball de bastons de Canyet continua la seva col·laboració iniciada el curs passat amb motiu del seu 90è aniversari amb el ball de La Nova, divendres 1, just abans que prop de 450 nois i noies de 3r de primària el ballin per primera vegada a la pista del Palau, com en anteriors  anys ho feien amb altres balls de bastons.

Els alumnes de dansa clàssica, contemporània i espanyola de l’Institut del Teatre, que van iniciar la seva col·laboració fa dos cursos, faran una actuació els tres dies de la Trobada i l’Esbart Sant Jordi hi actuarà el dimecres 30.

La Trobada compta també amb l’actuació del grup de grallers So Nat, que interpretarà la música en directe d’algunes danses.

Des del Grup de treball de Mestres de Música, vinculat al Pla de Formació del Professorat de Badalona, s’organitzen, entre altres, diferents activitats a l’entorn de la dansa popular catalana i d’arreu del món. Aquesta experiència, en concret, consta de les fases següents:

-Sessions formatives per als/les mestres de música.

-Treball a l’aula al llarg del curs amb els nens i nenes d’educació infantil (P3, P4 i P5), i de primària (de 1r a 4t).

-Sessions de treball, quinzenals, entre els/les mestres de música de les escoles de Badalona, per intercanviar materials, crear propostes didàctiques, etc.

-Trobada dels nens i nenes dansaires al Palau Municipal d’Esports, a final de curs.

Els objectius que es pretenen aconseguir són aquests:

-Apropar la música als nens i les nenes mitjançant la dansa.

-Despertar la il·lusió i potenciar la responsabilitat dels nens i nenes per compartir una tasca col·lectiva amb altres escoles.

-Potenciar la coordinació psicomotriu dels infants i la seva relació amb l’espai.

-Promoure la interculturalitat a través del coneixement de danses d’arreu del món i tradicionals catalanes.

-Implicar diferents col·lectius en un mateix projecte: infants, mestres,  especialistes de música i d’educació física, famílies, entitats i institucions.


Comparteix