Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Badasport
Prop de 7800 alumnes de primària participen aquest curs 2018-19 en la vintena edició del projecte Badasport que es desenvolupa des de novembre fins al mes de juny. El Badasport és una iniciativa que promou la pràctica esportiva a través de sis modalitats a partir de jocs preesportius, cooperatius i tradicionals, d'esports com el corfbol i l'atletisme, així com de proves d'orientació en un parc de la ciutat, i de diverses activitats lúdiques a la platja. Coincidint amb el seu 20è aniversari, aquest any s'incorpora per primera vegada al Badasport el Badamotri, una nova activitat adreçada als nens i nenes de primer, amb la qual cosa hi ha una activitat del Badasport en tots els nivells de primària.

Badatletisme

Aquesta primera activitat es fa del 19 al 23 de novembre a les pistes municipals d'atletisme Paco Águila, amb diverses proves atlètiques en les quals hi participaran 1321 nois i noies de 5è de primària.

Badacorfbol

La segona de les activitats del Badasport és el Badacorfbol. Els partits de corfbol es fan de l'11 al 15 de febrer de 2019 a la Zona Esportiva Municipal Can Cabanyes. En aquesta activitat hi participen nois i noies de 6è de primària que comptaran, com l'any passat, amb el suport de 50 alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Barres i Ones, del Club Korfbal Badalona - La Rotllana i de la Federació Catalana de Korfbal.

Badaorientació

Aquesta nova activitat es fa el dia 8 de març al Turó d'en Caritg, i consisteix en diferents proves d'orientació en les que hi participaran alumnes de 4t de primària.

Badamotri

a activitat es fa del 25 al 29 de març al Poliesportiu de Montigalà, i consisteix en diferents activitats i jocs motrius en les que hi participaran alumnes de 1r de primària.

Badajoc

Aquest curs es fa del 20 al 24 de maig al Parc de Can Solei i de Ca l'Arnús i es basa en la realització de diferents jocs i activitats preesportives, de caire cooperatiu, i tradicionals, com per exemple les bitlles catalanes. En aquesta activitat hi participen nens i nenes de 3r de primària.

Badaplatja

Finalment, de l'11 al 14 de juny, a la platja dels Pescadors, es fa el Badaplatja amb la participació d'escolars de 2n de primària.

Objectius del Badasport 2018-19

Afavorir la relació dels nens i nenes a través de la participació conjunta en activitats físiques realitzades en un medi diferent de l'habitual.

Gaudir de l'activitat física.

Apropar els nens al món d'un esport mixt.

Cooperar amb els companys del grup respectant la diversitat.

Conèixer els recursos esportius disponibles a la ciutat de Badalona.

Gaudir del joc cooperatiu i tradicional com una eina per tal de posar en pràctica valors de tipus solidari, d'ajuda al company, de formar part d'un equip per tal de realitzar un objectiu comú, etc.

Facilitar la relació dels nens/es de diferents escoles mitjançant l'esport.

Promoció de l'ús adequat de les estratègies bàsiques del joc relacionades amb la cooperació, l'oposició i la cooperació/oposició.

Acceptació i respecte vers les normes i persones que participen en el joc.

Elaboració i compliment d'un codi de joc net.

Estimació de l'esforç personal i col·lectiu en els diferents tipus de joc al marge de les preferències i prejudicis.

Valoració del joc com a mitjà de relació, de divertiment i d'utilització satisfactori del temps de lleure.

Iniciar una nova activitat, com a prova pilot, per a nenes i nens de 1r de primària.

En aquesta 20a edició del Badasport hi participen aquestes 34 escoles: Antoni Botey, Artur Martorell, Badalona Port, Baldiri Reixac, Baldomer Solà, Bufalà, Feliu i Vegués, Folch i Torres, Gitanjali, Ítaca, Joan Coret, Joan Llongueras, Joan Miró, Josep Boada, Josep Carner, Jungfrau, Les Ciències, Llibertat, Llorens Artigas, Margarida Xirgu, Mercè Rodoreda, Miguel Hernández, Montigalà, Pau Picasso, Pere de Tera, Planas i Casals, Pompeu Fabra, Progrés, Rafael Alberti, Rafael Casanova, Salesians, Salvador Espriu, Sant Jordi i Ventós Mir

El Badasport 2018-19 està organitzat pel Grup de Treball de Mestres d'Educació Física de Badalona, el Centre de Recursos Pedagògics i els Serveis d'Educació i d'Esports de l'Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració de la Unió Gimnàstica i Esportiva de Badalona, el Club de bitlles catalanes Termites, els Instituts Barres i Ones, La Pineda i La Riera, el Club Korfbal Badalona - La Rotllana, la Federació Catalana de Korfbal, el programa Fem Salut! i TUSGSAL, entre altres.


Comparteix