Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Programa d'horts als centres educatiusA QUI S'ADREÇA

Alumnes de centres educatius públics de Badalona.

OBJECTIUS

Apropar els infants al coneixement de la natura. Integrar l’hort dins la programació escolar, per tal de que els alumnes puguin conèixer els diferents productes que es donen al llarg de l’any en un hort mediterrani i relacionar-los amb els que es mengen a casa, i aprenguin tasques de cavar, sembrar, regar. Es dóna a conèixer què és un hort d’agricultura ecològica.
Oferir als centres educatius el material i el suport tècnic i pedagògic necessaris per a la construcció de compostadors.

DESCRIPCIÓ DE L'ACTIVITAT

L'activitat d'horta permet treballar de manera global moltes matèries: ciències naturals i socials, matemàtiques, plàstica, llengua... Aquesta activitat vol promocionar la creació i el manteniment d'horts, jardins escolars i compostadors com a projecte de treball interdisciplinari. S'ofereix suport material, tècnic i pedagògic.

DESENVOLUPAMENT

Metodologia: l'Escola de Natura fa unes propostes de treball de l’hort, però són els centres participants que decideixen si treballar l'hort com a mínim un cop a la setmana; treballar l'hort en grups petits; escollir les hortalisses que planten o sembren adequades al curs escolar.
L’Escola de Natura facilita el material a plantar i en fa un seguiment periòdic. La brigada municipal de Parcs i Jardins prepara el terreny a l’inici del curs escolar.

Durada: cada centre decideix la durada.
Lloc de realització:
al mateix centre
Material didàctic:
Dossier i fitxes de treball
Calendari:
de setembre a juny


Comparteix