Cercador
V3.28
Menu
Ets a:

Més de 7.000 infants participen els dies 24, 25 i 26 de maig en la 16a Trobada de nens i nenes dansaires de les escoles de Badalona

Comparteix


05/18/2017 10:00 PM - cooperacióeducació

Les actuacions tindran cada dia lloc al Palau Municipal d’Esports des de les 10 a les 12 hores

Un total de 7.060 infants, des de P3 fins a 4t de primària, de 33 escoles de la ciutat participaran el dimecres 24, dijous 25 i divendres 26 de maig en la 16a Trobada de nens i nenes dansaires de les escoles de Badalona. Les actuacions tindran lloc al Palau Municipal d’Esports, de 10 a 12 hores.

Els centres que participen en la 16a Trobada de nens i nenes dansaires de les escoles de Badalona són els següents:

Dimecres 24 de maig

Baldiri Reixac, Bufalà, Feliu i Vegués, Folch i Torres, Joan Coret, Joan Miró, Laietània, Margarida Xirgu, Salvador Espriu, Ventós Mir.

Dijous 25 de maig

Badalona Port, Joan Llongueras, Josep Boada, Les Ciències, Llorens Artigas, Mercè Rodoreda, Pere de Tera, Planas i Casals, Progrés,

Rafael Alberti, Sant Domènec Savio, Santíssima Trinitat.

Divendres 26 de maig

Alexandre Galí, Antoni Botey, Baldomer Solà, Gitanjali, Ítaca, Josep Carner, Jungfrau, Llibertat, Pau Picasso, Rafael Casanova, Sant Jordi.

Aquest és el programa de danses que es ballaran cada dia:

Pàrvuls 3 anys

La cançó de la felicitat. Catalunya

Robinson. Holanda

Pàrvuls 4 anys

Picarel·la. Catalunya

Dansa russa. Rússia

Pàrvuls 5 anys

Les creps. Catalunya

Sasha. Rússia

Primer

La cercavila. Catalunya

Kalashnikov. Bosnia Herzegovina

Segon

L’Estapera de Terrassa*. Catalunya

Erva Cidreira. Portugal

Tercer

Ball de bastons*. Catalunya

Cercle Circassià. Irlanda

Quart

La polca de Sant Esteve de Palautordera*. Catalunya

Hora medura. Israel

Cloenda

Ball de Gitanes*. Catalunya

La Trobada d’enguany l’organitza el Grup de treball de Mestres de Música, el Servei Educatiu del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona. En aquesta edició hi col·laboren l’Esbart Sant Jordi de l’Orfeó Badaloní, el Típic Ball de Bastons de Canyet, l’Institut del Teatre, Voluntaris Badalona i el Club Joventut Badalona.

El Típic Ball de Bastons de Canyet s’incorpora, el dimecres dia 24, a la Trobada de danses coincidint amb la celebració del seu 90è aniversari amb el ball de La Nova, just abans que uns 450 nois i noies de 3r de primària ballin, com cada any, un ball de bastons a la pista del Palau.

Els alumnes de dansa contemporània i espanyola de l’Institut del Teatre, que van iniciar la seva col·laboració l’any passat, faran dues interpretacions els tres dies de la Trobada i l’Esbart Sant Jordi hi actuarà el divendres dia 26.

La Trobada compta també amb l’actuació del grup de grallers So Nat, que interpretarà la música en directe d’algunes danses. A més dels infants participants, es preveu una assistència, cada dia i com a espectadores, d’unes 4.000 persones.

Des del Grup de treball de Mestres de Música, vinculat al Pla de Formació del Professorat de Badalona, s’organitzen, entre altres, diferents activitats a l’entorn de la dansa popular catalana i d’arreu del món. Aquesta experiència, en concret, consta de les fases següents:

  - Sessions formatives per als/les mestres de música.

  - Treball a l’aula al llarg del curs amb els nens i nenes d’educació infantil (P3, P4 i P5), i de primària (de 1r a 4t).

  - Sessions de treball, quinzenals, entre els/les mestres de música de les escoles de Badalona, per intercanviar materials, crear propostes didàctiques, etc.

  - Trobada dels nens i nenes dansaires al Palau Municipal d’Esports, a final de curs.

Els objectius que es pretenen aconseguir són:

  - Apropar la música als nens i les nenes mitjançant la dansa.

  - Despertar la il·lusió i potenciar la responsabilitat dels nens i nenes per compartir una tasca col·lectiva amb altres escoles.

  - Potenciar la coordinació psicomotriu dels infants i la seva relació amb l’espai.

  - Promoure la interculturalitat a través del coneixement de danses d’arreu del món i tradicionals catalanes.

  - Implicar diferents col·lectius (infants, mestres, especialistes de música i d’educació física, famílies, entitats i institucions) en un mateix projecte.

Badalona, 19 de maig de 2017

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat