Cercador
V3.28
Menu
Ets a:

Inicia’t, ‘La Fira de la Nàutica i els seus oficis’ es consolida a Badalona amb una 2a edició que potencia el sector nàutic com a eix econòmic

Comparteix


05/18/2017 8:00 AM - economia

L’esdeveniment és un aparador on descobrir el mar com horitzó d'un futur professional

Aquest dijous al matí s’ha inaugurat oficialment al port de Badalona la segona edició d’Inicia’t, La Fira de la Nàutica i els seus oficis, que des d’avui 18 de maig i fins al diumenge 21, serà un aparador on descobrir el mar com horitzó d'un futur professional i conèixer el potencial del sector nàutic com a eix de desenvolupament econòmic. La consolidació i creixement de l’esdeveniment ha comportat la introducció d’una sèrie canvis, com ara la instal·lació d'una carpa de 50 m2 on s'exposaran fins a 25 oficis relacionats amb el mar i la nàutica, o l’augment d’empreses expositores, que superen la seixantena.

Durant els primers dos dies de la fira, les activitats i mostres programades al port de Badalona estaran dirigides exclusivament a estudiants. Més de 500 alumnes d’instituts de la comarca passaran dijous i divendres per les instal·lacions de la fira, on podran informar-se de la gran diversitat d’oficis i sortides laborals que ofereix el sector marítim, alhora que podran gaudir les diferents activitats de lleure relacionades amb el mar que s’ofereixen.

El cap de setmana, la fira Inicia’t estarà oberta a tot el públic, per la qual cosa s'ha preparat una completa agenda d'oci i activitats. Així mateix, més de 60 empreses exposaran embarcacions (de no més de 8 m) i productes i serveis nàutics relacionats amb la nàutica d'iniciació L'entrada a la fira serà lliure i l'aparcament gratuït.

La Fira de la Nàutica i els seus Oficis està organitzada per Marina de Badalona, societat que gestiona el Port de Badalona, amb el suport de l'Ajuntament de Badalona i d'un grup promotor integrat, entre d'altres, per la Facultat de Nàutica de Barcelona, de la UPC, l'Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), l'Escola del Mar de Badalona, i diversos operadors.

L'acte inaugural ha comptat amb la presència l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; el regidor d’Espais Públics, Francesc Duran; el director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela; el vicedegà de Relacions Institucionals i Promoció de la Facultat de Nàutica de Barcelona de la UPC, Juan Antonio Moreno Martínez; el president de l'Associació d'Indústries, Comerç i Serveis Nàutics (ADIN), Jordi Senties, i el director del certamen, Imanol Sanz. Com a convidat especial ha assistit Dídac Costa, segon espanyol en completar la Vendée Globe.

Durant la inauguració, l’alcaldessa de Badalona Dolors Sabater ha destacat la importància “una iniciativa social, econòmica i també educativa i esportiva com la fira Inicia’t, que ens ajuda a projectar la ciutat en positiu”. L’alcaldessa ha considerat que “aquesta és l’edició de la consolidació de la fira, un esdeveniment que vol mostrar les possibilitats formatives i professionals que té el mar als nostres estudiants i que fa emergir la nàutica popular alhora que connecta amb la tradició marinera de Badalona”.

Badalona, 18 de maig de 2017

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat