Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

31-CartróOrigen

El cartró és un full de cert gruix de pasta de paper endurida. Podem trobar diferents tipus de cartró, com per exemple, cartró ondulat, cartoné, el cartró de les capses d’ous, etc. El cartró prové principalment de caixes d’embalatge i es genera en gran mesura als centres comercials o als mercats, encara que també cal tenir en compte el generat en petits comerços i llars particulars. La seva recollida selectiva i recuperació permet disminuir considerablement el volum dels nostres residus, i possibilita l’estalvi energètic i de recursos naturals (aigua i fibres verges) al temps que redueix l’impacte mediambiental de la fabricació de nou cartró.

Recollida

Per tal que el cartró sigui una matèria primera adequada, cal evitar que s’embruti i contamini amb el contacte amb els residus. Els particulars dipositaran el cartró, correctament plegat i lligat perquè ocupi el mínim espai possible, en l’iglú de color blau que trobaran a una distància màxima de 300 m. dels seus domicilis. També poden guardar aquest residu a casa fins a tenir una quantitat considerable i portar-lo a una deixalleria, on el dipositaran en el contenidor corresponent.

Destí

El cartró recollir a les deixalleries és reciclat per empeses especialitzades, on es classifica, es tritura i es premsa per tal de ser venut a les indústries papereres. És en aquestes indústries on el paper vell és barrejat amb aigua, obtenint-se l’anomenada pasta de paper, la qual se sotmet a diversos procediments per a eliminar les impureses (plàstics, adhesius, tintes, etc.) per a després ser introduïda, juntament amb una certa quantitat de fibres verges, en el procés de fabricació de nou paper i cartró.


Comparteix