Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

23-AerosolsOrigen

Dins d’aquesta categoria s’inclouen els esprais ambientadors, els esprais cosmètics que utilitzem per a la nostra higiene personal (com per exemple les laques, les escumes de cabell i els desodorants) i les pintures en esprai. Els aerosols s’utilitzen en llars i petits comerços i tenen un envàs metàl.lic (fèrric o no). Els propel.lents gasosos dels aerosols poden actuar negativament sobre la capa d’ozó, com és el cas del CFC, o bé poder ser inflamables, com el butà i el propà. Per a reduir la quantitat d’aquest tipus de residus, el millor que podem fer és utilitzar altres envasos o objectes alternatius, com flors i ambientadors naturals, pulveritzadors, gels fixadors, barres desodorants, etc.

Recollida

Els usuaris particulars poder dur els seus aerosols, un cop gastats, a les deixalleries, procurant que no rebin cops ni sotregades, ni que estiguin sota els rajos solars o aprop d’un focus de calor, degut al risc d0explosció, encara que estiguin buits. És important, també, portar els esprais amb el tap, per evitar el vessament del contingut i/o del gas o per evitar que s’accioni el propulsor.

Destí

Els aerosols recollits a les deixalleries són portats a un centre de recuperació on hi ha una zona d’aerosols que consta d’un equip per a recuperar, punxant l’envàs, el propel.lent i el principi actiu de l’aerosol. Dins d’aquesta mateixa àrea, els envasos buits són descontaminats, el que permet recuperar també el metall de l’envàs.


Comparteix