Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Pla il·luminaDes de l’àrea d’Espais Públics i Mobilitat estem realitzant el Pla de Millora de les instal·lacions de l’enllumenat públic, amb l’objectiu de treure el màxim profit energètic i aconseguir la màxima quantitat de llum de l’enllumenat públic de la ciutat.

Els treballs, que es van iniciar el passat 15 de Maig de 2016, consisteixen en la substitució de les làmpades instal·lades a les lluminàries de l’enllumenat públic de tota la ciutat i la neteja de les lluminàries en 3 anys. Afectaran als 27.162 punts de llum, i té un cost de 280.146,5 € /any.

L’objectiu és recuperar les pèrdues que s’han produït, tant per la brutícia, com per la pèrdua de rendiment degut a l’antiguitat de les làmpades. Aquest treballs no s’han realitzat des del 2011, fet que ha provocat que, amb el mateix consum d’energia, el rendiment de la lluminària es redueixi fins a un 40%. Amb aquesta actuació es podrà recuperar gairebé tot el rendiment perdut.

Quina és la planificació?

El pla planteja la divisió de la ciutat en 3 sectors, com preveia el plec tècnic de l’any 2007, i té una durada prevista de 3 anys:

Quan va ser la darrera vegada que es va realitzar aquest pla i a quin sector? Perquè es va començar pel sector 2?

Aquest pla de manteniment preventiu es va realitzar per darrera vegada l’any 2010-2011 al sector 3. L’any 2016 es va començar pel sector 2 és perquè és el sector que més anys porta sense aquest tipus de manteniment.

Quina és la previsió per l’any 2018?

Els treballs s’han iniciat el 29 de Gener als quadres del sector 3, començant pel barri del Remei i afecten als barris d’Artigas, La Mora, Congrés, Sant Roc, Sant Antoni de Llefià, Sant Joan de Llefià, Sant Mori de Llefià i La Salut. Els treballs estan condicionats pel subministrament dels proveïdors dels diferents models de làmpades. Està previst finalitzar el sector 3 abans que finalitzi l’any 2018.

En quin horari es realitzen aquestes tasques? Suposen afectacions al trànsit?

Els treballs es reparteixen en tres torns (matí, tarda i nit). Aquest últim es reserva per aquelles làmpades situades als vials per on circula el transport públic, existeix alguna activitat singular o per les característiques de la pròpia via.


Comparteix