Cercador
V3.31
Menu
Ets a:

Activitats més destacades a la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona per aquest desembre

Comparteix


12/04/2017 11:00 PM - cultura

Tallers de fanalets, per anar esperar als Reis, contes o el tancament del cicle Va de Novel·la Històrica són algunes de les activitats programades més destacables

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona ha programat les següents activitats per a aquest mes de desembre on destaquen els tallers de fanalets per anar esperar a Ses Majestats els Reis Mags d’Orient, contes, i un col·loqui que servirà per tancar el cicle Va de Novel·la Històrica.

  • Fanalet, conte i crida perquè els Reis vénen

Del 13 de desembre al 4 de gener, a totes les biblioteques.

Com ja és tradició les biblioteques de Badalona donen suport a aquesta activitat de conte, crida i taller de fanalet que des de fa anys es promou a la ciutat.

Enguany dirigeix els tallers de construcció de fanalets l'expert en papiroflèxia Joan Sallas, l'anomenat "científic del plegat".

La narració del conte El fanalet d'en Tasi i la Crida als Reis anirà a càrrec d’en Joan Giralt i altres membres de Soca-rel. Cridar els reis és una tradició molt antiga impulsada per la mainada. Perquè els reis no passessin de llarg de les seves cases sortien al carrer a cantar, cridar i fer soroll, i a Badalona, amb el fanalet encès per il·luminar-los el camí.

El dijous 4 de gener, l’alcaldessa de Badalona i autora del conte El fanalet de’n Tasi, Dolors Sabater, explicarà a la Biblioteca Sant Roc, a les 18 hores, la història d’en Tasi i els Reis.

Amb la col·laboració de Soca-rel, l’Obrador de la Riera i l’APLEC, jornades de didàctica del plegat.

  Tancament del cicle Va de Novel·la Històrica

Dimecres 13, a les 18.30 h, a la sala d'actes de la Biblioteca Can Casacuberta (Espai Betúlia)

Col·loqui sobre les obres Argelagues de Gemma Ruiz i Rosa de cendra de Pilar Rahola, en el qual també es tractarà el context històric en el qual estan ambientades.

A càrrec de l'historiador i escriptor Joaquim Molina i la conductora de tertúlies Clara Camps.

  L’HORA DEL CONTE

  Gulliver, qui és un gegant?

Dijous 14 de desembre, a les 18 h, a la Biblioteca Lloreda

A l’hora del conte, comptaran amb aquesta versió del conte clàssic de la mà del narrador Albert Estengre. És una sessió interactiva en la qual es fan servir dibuixos de l'il·lustrador.

  COMPARTIM EL CONEIXEMENT

  Trobada Lecxit

Dimecres 13, a les 18 h, a la Biblioteca Llefià-Xavier Soto

Enguany celebrem de nou la festa Lecxit amb l’alumnat que participen en aquest projecte de lectura amb voluntaris joves d'instituts. 

L'activitat començarà a les 17.30 h amb una primera part en la qual els infants surten a l'escenari amb el seu voluntari/a i recomanen algun llibre que els hi hagi agradat. 

A les 18 hores, espectacle d'animació musical a càrrec de Roger Canals. Un espectacle explosiu per agitar el personal.

Organitzat per l’Àmbit de Badalona Educadora

Per a més informació: badabiblios.cat

Badalona, 5 de desembre de 2017

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat