Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Recollida de roba humanaEs calcula que cada persona consumeix gairebé 10 kg de productes tèxtils cada any i la renovació de vestuari genera gran quantitat de residus que van a parar als abocadors. Una part considerable de la roba es llença (i de part de calçat). Una vegada condicionada (rentada, sargida, etc) pot ser reutilitzada, disminuint el nombre de residus tèxtils i estalviant el consum d’aigua i energia equivalent al que s’hauria utilitzat en la fabricació d’aquests productes.

La reutilització de roba, per tant, és ambientalment beneficiosa, i si la seva gestió va a càrrec d’empreses d’inserció laboral, s’obté un benefici social afegit.

Aquest servei pretén potenciar la recuperació i posterior reutilització de la roba usada i calçat oferint als ciutadans punts de recollida on puguin deixar aquests productes usats. Així, la roba i el calçat que no s’utilitzen es poden lliurar a diferents indrets:

Als contenidors ubicats a la via pública o en punts estratègics de més afluència de persones del municipi, mercats, casals, escoles, centres cívics, etc.

Als serveis de deixalleria municipals.

A parròquies i entitats sense ànim de lucre que realitzen recollides.

La gestió de les recollides corre a càrrec d’empreses d’inserció social. L’ajuntament col·labora a través de la gestió de les deixalleries i de la xarxa de contenidors ubicats en la via pública.

Després de la recollida, la roba triada, classificada i condicionada en funció de la seva qualitat per a donar-li alguna sortida: botigues, mercats, donacions o venda a l’engròs. La roba que no arriba a tenir la qualitat suficient per a ser reutilitzada pot fer-se servir coma matèria primera (material per la fabricació de mantes, materials per a la insonorització, etc.) o reciclar-se com a draps d’ús industrial. La resta es destina a tractaments finalistes en incineradores o abocadors.


Comparteix