Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

RADARS (gent gran)Radars és un projecte comunitari que té com a objectiu detectar i prevenir situacions de risc en persones grans per tal de pal·liar els efectes de la solitud no desitjada, ja que està comprovat que la solitud i l’aïllament tenen efectes devastadors en la salut.

El projecte és una iniciativa de l'Ajuntament de la ciutat en col·laboració amb el programa Radars de l'Ajuntament de Barcelona. Està liderat per les associacions veïnals, les entitats socials -com Creu Roja i Amics de la Gent Gran-, l’Institut Català de la salut i els Serveis Socials municipals.


Radars s’articula mitjançant la creació d’una xarxa de barri. La base d’aquesta xarxa la formen els radars: veïns i veïnes, comerços i farmàcies del barri que estan atents a la dinàmica diària de les persones grans del seu entorn i si detecten algun canvi important es posen en contacte amb el projecte Radars, mitjançant el telèfon gratuït 900 102 844.

Un cop informats, Serveis Socials valora si cal intervenir-hi o no. Els voluntaris i les voluntàries de les diferents entitats en fan un seguiment telefònic, els truquen de forma periòdica i hi estableixen una relació de confiança. Això serà un primer pas per promoure la seva vinculació al territori. Aquesta tasca es complementa amb la coordinació entre diferents recursos i entitats (casals, centres cívics, entitats de voluntariat, etc.) i amb la creació de noves iniciatives comunitàries que contribueixin a la inclusió de les persones grans al seu entorn més proper.

RADARS es portarà a terme inicialment als barris del Centre, de Coll i Pujol i de Dalt de la Vila i posteriorment es valorarà fer-ho a altres barris de la ciutat.


Comparteix