Cercador
V3.27
Menu
Ets a:

Declaració institucional de suport a l’acolliment familiar

Comparteix


05/30/2017 10:00 PM - serveis socials

El Ple de l’Ajuntament de Badalona ha aprovat en la sessió ordinària celebrada el dimarts 30 de maig, amb els vots favorables de tots els grups municipals, la següent declaració institucional.

Declaració institucional de suport a l’acolliment familiar

Tots els infants i adolescents necessiten d’un ambient familiar estable per créixer i desenvolupar-se d’una manera sana i segura. Però alguns no poden fer-ho amb la seva pròpia família perquè aquesta passa per moments difícils i no els pot cuidar adequadament.

L’acolliment familiar és una mesura de protecció a la infància i l’adolescència i a la vegada un gest compromès de famílies que proporcionen un entorn de comprensió, acompanyament i estima a un infant que ho necessita durant un temps determinat. Aquesta mesura protectora no pretén substituir a la família d’origen i mentre dura l’acolliment, l’infant manté contactes i visites amb la seva família.

La Llei 14/2010, sobre els drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència, apunta que sempre que sigui possible les mesures d’acolliment tenen preferència respecte les altres, recomanació que deriva de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets de l’infant.

Actualment hi ha a Catalunya més de 600 famílies acollidores, amb les quals hi estan acollits més de 1000 infants. Però encara necessitem moltes més, especialment per grups de germans o infants amb malalties greus i diversitat funcional. Actualment hi ha 100 infants amb aquestes característiques, de 0 a 6 anys, que estan a l’espera de tenir una família acollidora. I de 0 a 18 anys, n’hi ha al voltant de 500 que esperen una família d’acollida.

Les necessitats de l’infant i l’evolució de la seva família biològica, defineixen la temporalitat de l’acolliment i tots les persones que el realitzen estan compromesos amb aquestes necessitats, respectant la seva història i la relació amb la seva família d’origen.

Per aquest motiu, Badalona es declara municipi amic de l’acolliment familiar amb l’objectiu de garantir el dret dels infants a viure amb família. I per això, es compromet a promoure i a divulgar aquesta mesura de protecció amb l’objectiu de contribuir a crear cultura d’acolliment a Catalunya.

Recordem que l’aprovació d’aquesta declaració institucional s’emmarca dins de la celebració de la segona edició de la setmana de l’acolliment familiar que enguany té lloc a Badalona, del 29 de maig al 2 de juny.

Badalona, 31 de maig de 2017

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat