Cercador
V3.28
Menu
Ets a:

La consellera Bassa i l’alcaldessa Sabater signen un conveni per a promoure l’acolliment familiar a Badalona

Comparteix


05/28/2017 10:00 PM - serveis socials

Treball, Afers Socials i Famílies detecta 8 municipis prioritaris on divulgar la cultura de l’acolliment per garantir el dret dels infants a viure en família

L’acte té lloc dins la celebració de la segona setmana de l’acolliment, que aquest any acull la ciutat de Badalona

La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, han signat aquest matí un conveni per a la promoció de l’acolliment familiar a la ciutat. Es tracta d’una de les mesures de promoció que ha iniciat l’Institut Català de l’Acolliment i de l’Adopció (ICAA) dins del pla estratègic que té com a objectiu augmentar el nombre de famílies acollidores i garantir que cap infant d’entre 0 i 6 anys visqui en un centre de protecció.

La consellera ha assegurat que “des del Departament estem posant tots els esforços per poder garantir el dret dels infants a viure en família i això passa per donar a conèixer l’acolliment familiar, una mesura de protecció que és desconeguda pel gairebé 50% de la població”. En aquest sentit, Bassa ha anunciat que des de l’ICAA s’ha elaborat un estudi de segmentació que ha permès conèixer quines són les famílies més susceptibles de fer aquest gest i on es troben, “aquestes dades han estat creuades amb les dels infants que necessiten ser acollits i ens han permès llistar 8 municipis prioritaris, un dels quals és Badalona”, ha assegurat.

Al seu torn, l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha destacat “el compromís municipal amb la infància com a col·lectiu d’atenció prioritària per la seva especial vulnerabilitat”. En aquesta línia, ha assenyalat les accions dutes a terme des de la regidoria de Serveis Socials en l’impuls i la constitució de la Taula d’Infància i Adolescència de Badalona (TIAB), i en especial a les actuacions amb infància en risc. Sabater s’ha compromès a impulsar mesures de promoció de l’acolliment a la ciutat i ha posat de relleu la importància de donar respostes conjuntes, entre tots els agents que a Badalona treballen en els diferents àmbits on es desenvolupa la vida dels infants.

El conveni signat avui suposa un compromís per part de l’Ajuntament de Badalona de crear circuits estables de promoció de l’acolliment a la ciutat, fer un mínim de dues sessions informatives cada any i promoure una declaració institucional per visualitzar el seu compromís amb la protecció de la infància i declarar-se municipi amic de l’acolliment familiar. Per la seva banda, la Generalitat de Catalunya es compromet a posar a disposició del consistori badaloní el material i el personal tècnic necessari per assolir aquests compromisos.

L’acte s’emmarca dins la celebració de la segona edició de la setmana de l’acolliment familiar que enguany té lloc a Badalona. Durant els propers dies, la ciutat acollirà xerrades informatives, una obra de teatre sobre l’acolliment familiar, taules informatives al carrer i es pintarà un mur amb la participació dels alumnes de l’escola d’educació especial Can Barriga.

Avui dilluns es donarà el tret d’inici de la setmana amb una presentació a les 18 hores, al Centre Cívic Can Cabanyes (Rambla Sant Joan núm. 59-77). En l'acte, la directora de l'ICAA, Agnès Russiñol, i la regidora de Serveis Socials de Badalona, Agnès Rotger, presentaran les activitats de la setmana a les entitats que treballen en l'àmbit de la infància a la ciutat de Badalona i a les que treballen en l'acolliment familiar.

Activitats de la Setmana de l’acolliment familiar

Del 20 de maig al 2 de juny a Badalona

Pintem un mur per l'acolliment

Berenar

Dimarts 30 de maig, a les 17.3 hores

Escola d’Educació Especial Can Barriga

Av. Martí Pujol, 457

Saps què és l'acolliment familiar?

Xerrada informativa

Dijous 1 de juny, a les 18h

Centre Cívic Dalt la Vila

Germà Bernabé, 1-7

Obra de teatre Dos Familias

Companyia La Familia

Divendres 2 de juny, a les 19h

Museu de Badalona

Plaça de l'Assemblea de Catalunya,1

Entrada gratuïta

Durant tota la setmana hi haurà parades informatives a les places de la Vila, de Pompeu Fabra i d'Antònia Boada (a la banda del carrer de la Independència).

Badalona, 29 de maig de 2017

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat