Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

La Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme acull l’exposició ‘Que arriben els Beatles!’ realitzada amb motiu del 50 aniversari de l’únic concert que van fer a Barcelona

Comparteix


23/06/2015, 0:00h. - cultura

La inauguració tindrà lloc el dijous 2 de juliol, a les 19 hores, i comptarà amb una actuació musical que serà un tribut al grup de Liverpool

La Sala Josep Uclés del Centre Cultural El Carme (carrer de Francesc Layret 78-82) acollirà des del 2 de juliol i fins al 15 de novembre l’exposició ‘Que arriben els Beatles’. Amb aquesta mostra es vol commemorar el 50 aniversari de l’únic concert que els Beatles van fer a Barcelona, el 3 de juliol de 1965. La inauguració de l’exposició tindrà lloc el dijous 2 de juliol, a les 19 hores, i comptarà amb una actuació musical a càrrec d’Escarbeats. Tribut a The Beatles.

L’exposició és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de Badalona i el Vicerectorat de Relacions Institucionals i Cultura de la Universitat de Barcelona (UB). L’objectiu de l’exposició és mostrar com el grup de Liverpool, integrat per John Lennon, Paul McCartney, George Harrison i Ringo Star, va revolucionar la música, la societat i la cultura dels anys seixanta, i com 50 anys després del concert a la plaça Monumental de Barcelona el seu llegat encara perdura. L’entrada a la mostra és lliure.

L’exposició tindrà tres grans blocs. En primer lloc oferirà una mirada al context polític i social de Catalunya, Espanya i el món als anys seixanta. En segon lloc, l’exposició endinsarà el visitant en el fenomen musical dels Beatles, considerats el grup musical més important de la història. També es fa referència a la seva presència al món del cinema, repassant els fets que van envoltar el rodatge i l’estrena de les seves pel·lícules a l’Estat espanyol.

El tercer bloc de l’exposició recrearà l’ambient del concert de la plaça Monumental de Barcelona, el 3 de juliol de 1965, a través de recursos gràfics i de la reproducció de les imatges enregistrades del concert, convenientment sonoritzades. Així es podran veure la notícia del No-Do sobre l’estada dels Beatles a Espanya i un fragment del reportatge emès per TVE l’any 1995, on es recullen testimonis presencials i anècdotes curioses. També hi haurà múltiples fotografies, documents originals i informacions relacionades amb els preparatius del concert, l’arribada a l’aeroport i la roda de premsa, el concert pròpiament dit i les repercussions a la premsa de l’època.

Aquesta exposició està comissariada per Magí Crusells, professor d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, que disposa d’un ampli arxiu personal relacionat amb el grup.

Els horaris d’obertura de la Sala Josep Uclés és el següent:

    • de dimarts a divendres, de 16 a 20.30 h

    • dissabtes, de 10 a 14 h i de 16 a 20.30 h

    • diumenges, de 10 a 14 h

    • Horari mes d’agost: de dimarts a dissabte, de 17 a 19 h

    • Festius tancat

Activitats complementàries de l’exposició

Visites guiades a càrrec de Magí Crusells, comissari de l’exposició

S’efectuaran els dies 5 de juliol, 13 de setembre i 11 d’octubre, a les 12 del migdia. L’activitat és gratuïta.

Visites per a ESO i Batxillerat

Els centres d’ESO i de Batxillerat poden concertar visites en hores convingudes. Per fer-ho cal inscriure’s trucant al telèfon 93 384 17 50 (Museu de Badalona). L’activitat és gratuïta.

Curs d’Els Juliols a la UB ‘Que arriben els Beatles! Espanya 1965’

Aquest curs està coordinat per Magí Crusells. Es farà del 6 al 10 de juliol, de 9.30 a 14 hores. És un curs de 20 hores de durada que es farà al Centre Cultural El Carme. Per a més informació: www.ub.edu/juliols.

Presentació de la pel·lícula ‘Across the Universe’ (2007)

Es farà el dimarts 7 de juliol, a les 17 hores, a la Filmoteca de Catalunya (plaça de Salvador Seguí, 1, Barcelona). A càrrec de Magí Crusells. Per a més informació: www.filmoteca.cat.

Conferència ‘Els Beatles a Espanya 50 anys després’

Es farà el 23 de setembre, a les 19 hores, a Biblioteca Can Canyadó i Casagemes – Joan Argenté (c/ Jacint Benavente, 3). A càrrec de Magí Crusells. Entrada lliure.

Conferència ‘The Beatles, any 1965: any de transició. De les cançons als àlbums’

Es farà el 9 d’octubre, a les 19 hores, a Sala Josep Uclés del Centre Cultural. A càrrec de Josep Barbarà. Entrada lliure.

Badalona, 23 de juny de 2015