Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

A peuBadalona disposa d’una sèrie de carrers peatonals amb accés restringit al trànsit rodat coincidint especialment amb les zones comercials com el carrer del Mar, el passeig de la Salut, el carrer Pérez Galdós o el carrer Xile. També destaca com a zona peatonal la Rambla.

Per altra banda, es poden trobar altres zones a la ciutat orientades a donar prioritat al vianant com les zones de prioritat invertida i les zones 30.

Zones de prioritat invertida

Badalona disposa de 9,54 km de carrers considerats zones de prioritat invertida o carrers residencials, situats en diferents punts de la ciutat, però destacant de manera especial la zona del barri del Centre, Dalt de la Vila i part del barri de Pomar.

La senyal informativa S-28 (Reglament General de Circulació) indica les zones de circulació especialment condicionades que estan destinades prioritàriament als vianants i en les quals s'apliquen les normes especials de circulació següents:

    - la velocitat màxima dels vehicles està fixada en 20 km/h;

    - els conductors han de donar prioritat als vianants;

    - els vehicles només es poden aturar als llocs designats amb senyals o amb marques;

    - els vianants poden fer servir tota la zona de circulació;

    - s’hi autoritza jugar i fer esport; els vianants no han de destorbar inútilment els conductors de vehicles

Zones 30

Amb l’objectiu de pacificar la ciutat, Badalona disposa de zones 30 a diferents barris de la ciutat. Les zones 30 es tracten de zones amb vies de circulació de tipus secundari-residencial on es manté la segregació de la calçada i la vorera i on es senyalitza tot el perímetre de la zona i en concret les entrades amb la limitació de velocitat a 30. Aquestes zones permeten la cohabitació de la bicicleta per la calçada, donada la restricció de la velocitat i sense necessitat d’habilitar carril-bici.

Les zones 30 implantades fins a l’actualitat es troben a St Antoni de Llefià, Artigues, Sant Joan de Llefià, La Salut, Congrés, Can Solei, Casagemes, Canyadó, Manresà, Morera i Bonavista.

La senyalització que es pot trobar a una zona establerta com a Zona 30 és la següent:Comparteix