Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Aquest divendres, 1 de maig, comencen les Festes de Maig de Badalona amb el pregó de la nedadora i Filla Predilecta de la Ciutat Mireia Belmonte

Comparteix


28/04/2015, 0:00h. - culturaparticipacióturismesolidaritat

Els mocadors de les Festes de Maig ja estan a la venda des d’avui a la plaça de la Vila

La campiona mundial, europea i doble subcampiona olímpica de natació en diversos estils i, des d’aquest passat mes de febrer, Filla Predilecta de la Ciutat de Badalona, Mireia Belmonte, donarà aquest divendres, 1 de maig, a les 19 hores, des del balcó de l’Ajuntament de Badalona de la plaça de la Vila, el tret de sortida de les Festes de Maig 2015 amb el pregó. L’acte es farà després del Toc d’Inici, la crida als ciutadans i ciutadanes que avisa que la festa és a punt de començar i que és l’arrencada simbòlica i institucional d’aquestes Festes.

A les 20 hores, a la mateixa plaça de la Vila, la festa continuarà amb un concert de la banda Back2days que animaran a tots als assistents a ballar i cantar un recull de peces clàssiques del pop, del rock, del funk o del soul de finals dels anys setanta fins l’actualitat.

Les Festes de Maig de Badalona són el conjunt d’activitats culturals que se celebren al voltant de la vigília de Sant Anastasi. L’acte central és la Cremada del Dimoni (declarada d’interès turístic per la Generalitat de Catalunya l’any 1991) que serà diumenge, 10 de maig, quan la ciutat es transforma i es converteix en un immens escenari festiu. Recordem que enguany la Cremada del Dimoni tindrà un caràcter especial ja que celebra el seu 75è aniversari.

El programa de les Festes de Maig inclou una àmplia i variada oferta d’activitats programades al llarg de tot el mes a diferents indrets de la ciutat pensades per a tots els públics.

Els mocadors de les Festes de Maig, a la venda des d’avui

Els mocadors de les Festes de Maig ja es poden adquirir des d’avui dimarts 28 d’abril al preu d’1 euro a la plaça de la Vila. El mocador simbolitza la participació ciutadana en les Festes de Maig. El mocador ha estat elaborat amb criteris de Comerç Just per contribuir a millorar les condicions de vida i de treball dels productors de països més pobres, i per assegurar salaris i condicions de treball dignes. El mocador de les Festes de Maig es pot adquirir a:

    • Estand de venda de mocadors de la plaça de la Vila

    • Oficina de Turisme de Badalona (a partir del divendres 1 de maig), ubicada al carrer de Frances Layret, 78-82. L’horari de l’Oficina de Turisme és el següent: de dilluns a diumenge, de 10 a 14 hores; de dimarts a divendres, de 16 a 19 hores; festius, de 10 a 14 hores.

D’altra banda, amb motiu del 75è aniversari de la Cremada del Dimoni, l’Ajuntament ofereix un pòster amb les imatges de totes les figures que han cremat des de l’any 1940. El pòster també es pot aconseguir a partir del dia 1 de maig de manera gratuïta i fins a esgotar les existències a l’Oficina de Turisme de Badalona.

Actes de les Festes de Maig d’aquest cap de setmana

DISSABTE 2 DE MAIG

Forjadors de la Festa. Mostra d’elements festius i d’entitats badalonines de cultura tradicional i popular catalana

19 hores. A la planta baixa de la Casa de la Vila i a El Refugi, inauguració

Aquesta exposició, que es podrà veure fins al 17 de maig, mostra els elements festius de la ciutat que participen a les Festes de Maig: gegants, capgrossos, dracs, bèsties i altres elements com el vestuari i els instruments musicals que fan servir les entitats badalonines que hi participen. L’horari de la mostra és el següent:

    • De l’1 al 17 de maig, de 17 a 20.30 hores

    • Dissabtes, diumenges i festius, d’11 a 14 hores i de 17 a 20.30 hores

Concert d’El Barrio

21.30 hores. Al Palau Municipal d’Esports

Després de tres anys de silenci discogràfic, José Luis Figuereo El Barrio ha tornat amb ‘Hijo de Levante’, un disc amb 14 cançons que és una barreja de flamenc, tango i rock.

DIUMENGE 3 DE MAIG

XXIX Trobada de Puntaires

10 hores. A la Rambla

Més de 1.000 participants de Badalona i altres indrets de Catalunya faran una demostració de com es fan les puntes de coixí.

Festa del Badiu

10 hores. Al parc de Can Solei

Jornada festiva durant tot el dia on hi haurà les tradicionals paradetes d’entitats, un espai de jocs tradicionals per a infants i tota mena d’actuacions per a petits i més grans.

Diada Trabucaire. La Guerra del Francès

10 hores. A la plaça de Pompeu Fabra

La diada trabucaire recordarà l’origen dels Miquelets de Badalona, i es representaran escènicament els combats del 1808 entre els Miquelets i les tropes napoleòniques. A les 11.30 hores s’iniciarà una cercavila que acabarà davant del Dimoni, al passeig Marítim on a les 12 hores hi haurà una galejada i la representació de l’enfrontament entre les tropes. Posteriorment, els trabucaires desfilaran per la Rambla, carrer de Mar i la plaça de la Vila fins arribar, a les 13 hores, a la plaça de Pompeu Fabra.

Ballada de Swing

17.30 hores. A la Rambla

Aquest concert temàtic combina l’exhibició d’aquest ball i un doble concert, a càrrec de Son-Manouche i de Maniac’s Band.

Ofrena d’ous a les clarisses

18 hores. A l’església de Santa Maria

La Confraria de Sant Anastasi fa l’ofrena d’una cistella d’ous a les monges clarisses del monestir de la Divina Providència. La comitiva sortirà de l’església de Santa Maria per dirigir-se al monestir, situat al carrer d’Arnús. L’objectiu de la tradició és sol·licitar a les monges que dediquin les seves pregàries a protegir Badalona del mal temps durant les Festes de Maig.

Badalona, 28 d’abril de 2015