Cercador
V3.31
Menu
Ets a:

El Museu de Badalona fa un acte d’homenatge a famílies que van patir la repressió franquista

Comparteix


12/10/2017 11:00 PM - cultura

L’acte comptarà amb la néta d’una persona desapareguda que explicarà la seva vivència

Demà dimarts, 12 de desembre, a les 19 hores, tindrà lloc, al Museu de Badalona, un acte d’homenatge a algunes de les famílies que patiren la repressió franquista. Emmarcat dins el programa de Memòria Històrica, l’acte comptarà amb el testimoni d’Araceli Pena Sanz (néta d’Alfonso Sanz, desaparegut després d’haver estat assassinat el 1947 a les muntanyes de Sierra Morena), que compartirà l’experiència de la repressió patida per la seva família.

També hi participarà Anna Miñarro, psicòloga clínica, psicoanalista i codirectora de la recerca Trauma psíquic i transmissió intergeneracional, que ens parlarà d’aquest treball científic que ha servit per analitzar els efectes emocionals que, setanta-cinc anys després de la guerra del 36, encara arrosseguen els familiars de les víctimes.

Per la seva banda, Ricard Vinyes, catedràtic d’Història de la Universitat de Barcelona i Comissionat de Programes de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona, parlarà de la memòria com a política pública de ciutat.

L’acte, que comptarà amb la presència de l’alcaldessa, Dolors Sabater, es tancarà amb un breu recital de poesia i actuacions musicals a càrrec de Dolors i Araceli Sanz, i de la Societat Coral la Badalonense.

Per a més informació: Museu de Badalona. Departament de difusió., telèfon 93 464 49 11.

Badalona,11 de desembre de 2017

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat