Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Telefonia mòbilEls camps electromagnètics, com ara els provocats per les antenes de telefonia mòbil, són imperceptibles per l’ésser humà. Per aquest motiu, és recomanable disposar de monitors de mesura de les radiofreqüències per tal d’assegurar que els nivells de radiacions no excedeixen els límits recomanats per a la protecció de la salut.

Actualment Badalona disposa de tres punts de mesura en continu de les radiacions electromagnètiques, situats a l’Hospital de Badalona, al CEIP Antoni Botey i al CEIP Joan Miró. Els monitors mesuren els nivells les 24 hores del dia i s’envien alarmes en cas que els nivells excedeixin un llindar determinat.

Dues de les estacions mesuradores són de titularitat municipal i l’altre (CEIP Antoni Botey - Llefià), pertany al Sistema de Monitorització de Radiofreqüència (SMRF) de la Generalitat de Catalunya. Les dades d’aquesta última estació poden ser consultades en línia a la pàgina web de la Generalitat (veure enllaç a la dreta). Per trobar l’estació de Llefià a Badalona, cal que cliqueu sobre l’incona en forma de lupa perquè es mostrin les dades de l’Àrea Metropolitana i després seleccioneu l’estació “Badalona – Llefià” al menú desplegable.

Les mesures efectuades fins a l’actualitat a les tres estacions mostren que els nivells de radiacions electromagnètiques a Badalona estan molt per sota dels que estableix la legislació vigent. Els límits recomanats estan entre els 21 i els 61 V/m, mentre que les mesures efectuades no superen els 1,43 V/m (any 2010).


Comparteix