Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Espais de l'Escola del MarPer a realitzar totes aquestes activitats l’Escola disposa dels següents espais:

- Aquàrium

Està situat al soterrani i s’hi poden observar en viu diferents ambients submarins característics del litoral mediterrani amb els peixos i invertebrats que els són propis.

L’aquàrium és una eina imprescindible per facilitar als visitants el coneixement del mar, la seva diversitat i la seva fragilitat. Anualment rep la visita de més de 20.000 persones.

Les comunitats marines que es poden observar a l’aquàrium són:

  El medi litoral
  És la zona influenciada per les fluctuacions del nivell del mar i on trenquen les onades.

  El fons de sorra
  On els animals que hi viuen presenten adaptacions molt marcades, sempre per passar desapercebuts en un lloc on no hi ha amagatalls.

  L’alguer
  Una comunitat fràgil i rica, que multiplica la biodiversitat dels fons de sorra (o de substrats tous).

  El fons rocós
  On els nombrosos racons i amagatalls fan possible que hi trobem una gran diversitat d’organismes.

  El coral·ligen
  On pràcticament no arriba la llum del sol, és el fons més exuberant de la Mediterrània.

- Aula laboratori

És una instal·lació polivalent, situada a la primera planta, preparada per fer-hi classes pràctiques, tallers, conferències, jornades i cursos de temes relacionats amb el mar. Així mateix, en aquest espai es poden portar a terme tasques d’investigació.

Té una capacitat per a 20 alumnes i disposa de microscopis, lupes binoculars i el material de laboratori necessari per poder fer el treball amb el públic escolar.

- Biblioteca

Fotografia de la biblioteca de l’Escola del Mar en la qual es veuen les prestatgeries amb llibres al fons i un usuari consultant uns llibres.

A la segona planta hi ha el fons documental. A través de llibres, revistes, diapositives, DVD i vídeos, qualsevol persona interessada té la possibilitat de trobar informació sobre temes que tinguin relació amb el mar. Aquest servei, obert a tothom, s’ofereix en hores convingudes.

- Sala d’exposicions

Situada al nivell de la Rambla, és l’espai destinat a oferir al públic diverses activitats relacionades amb el mar. El compromís de l’Escola del Mar és tenir sempre a disposició del públic una exposició en aquesta sala.

Aquest espai disposa de vídeo, televisió i pantalla per a projeccions i també s’utilitza com a sala d’actes i conferències.


Comparteix