Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

L’Oficina de Turisme de Badalona ha atès més de 4.000 persones durant aquesta temporada d’estiu

Comparteix


10/06/2015 10:00 PM - turisme

La major part dels visitants ha demanat informació de les exposicions de la sala Josep Uclés, del patrimoni romà de la ciutat i de les rutes audioguiades

L’Oficina de Turisme de Badalona, ubicada a la planta baixa del Centre Cultural El Carme, ha atès més de 4.000 persones durant aquesta temporada d’estiu, que va començar l’1 de juny i va acabar el 30 de setembre. El perfil majoritari de l’usuari de l’Oficina de Turisme ha estat el d’una persona de 36 a 65 anys sola, però han augmentat les que venen acompanyades de la parella o de la família.

Pel que fa als països de procedència dels visitants, el 78% tenien la nacionalitat espanyola. D’aquest total, gairebé 8 de cada 10 usuaris han estat badalonins (78%), seguit de barcelonins (10%), persones procedents de la resta de Catalunya (6%) i de la resta d’Espanya (6%). L’idioma més utilitzat per respondre a les consultes que s’han plantejat ha estat el català.

El 22% restant dels visitants han estat estrangers, dels quals un 50% eren turistes francesos. França segueix sent el país més important pel que fa a nombre de turistes de Badalona, seguit pels alemanys i els anglesos, dades que coincideixen amb l’opinió que els tècnics de l’oficina de turisme han copsat entre els establiments hotelers de la ciutat.

Pel que fa a la tipologia de les consultes realitzades durant aquest període de juny a setembre, el 90 % de les atencions realitzades han estat de forma presencial, mentre que la resta s’han repartit entre atencions telemàtiques i telefòniques. Els motius pels quals els visitants han vingut a la Badalona han estat bàsicament per activitats d’oci en un 29% i per vacances en un 14%.

Les demandes d’informació més sol·licitades pels visitants han estat les exposicions de la sala Josep Uclés, amb un 17% de peticions; informació sobre el passat romà de la ciutat, expecialment les Termes i el Decumanus del Museu, amb un 11%; consultes sobre Barcelona, transports públics, plànols i el bus turístic, amb un 11%; i, finalment, les rutes audioguiades ‘Badalona i el mar’ i la ruta turística pel centre històric, en un 9%.

Precisament, l’Oficina de Turisme de Badalona posa a disposició dels visitants dues maneres de seguir aquestes rutes ja que es poden fer amb un aparell d’audioguia o bé amb codis QR. Durant els mesos d’estiu un total de 165 persones han fet les rutes audioguiades amb aparell d’audioguia. Pel que fa als codis QR, s’han fet més de 1.500 descàrregues amb el dispositiu mòbil. Els punts més descarregats han estat la platja dels Pescadors, el passeig Marítim i la fàbrica de l’Anís del Mono, tots ells de la ruta ‘Badalona i el mar’ que es va posar en funcionament el desembre de l’any passat.

Badalona, 7 d’octubre de 2015