Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Agermanaments amb municipis de l'Estat


Banner Cooperarció AjuntamentDos municipis amb els que s’han establert relacions d’agermanament, Alcanar, a les Terres de l’Ebre, i San Fernando, a Cadis:

Alcanar (2002)

Els vincles entre Badalona i Alcanar es remunten a l´any 1861, quan en aquesta ciutat es vivia una greu situació econòmica propiciada per males collites i molts canareus van emigrar cap a Badalona, on es construïa el tren i hi havia millors perspectives de futur. La segona onada migratòria va tenir lloc a principis del segle XX i la tercera després de la guerra civil.

Actualment, a Alcanar viuen una cinquantena de badalonins i molts altres s´hi desplacen com a segona residència. Aquest fet i la història comuna han propiciat, que les dues ciutats intensifiquessin els vincles institucionals.

El 2 d’agost de 2002 es va aprovar l’agermanament amb la ciutat d’Alcanar. Eudald Núñez i Parra va ser anomenat fill predilecte d’Alcanar. Núñez i Parra és un badaloní que va fundar l´Aspirantat Sant Jordi, un col.lectiu que va establir vincles afectius amb aquesta ciutat de la Catalunya meridional. Ell era nascut a Badalona però vivia a Montgat, per això es va signar un agermanament a tres bandes.

Actualment, entre d’altres activitats, es manté la celebració de la Festa de l’Espàrrec que se celebra cada any a Badalona a primers de març.

San Fernando (Cádiz, 2002)

Amb data 30 de juliol de 2002 se signa un acord d’agermanament amb la ciutat de San Fernando. Es van realitzar diferents iniciatives institucionals i ciutadanes conjuntes. S’instal·la una imatge de Camarón de la Isla al barri de Sant Roc, es fan exposicions fotogràfiques i la presentació d’un llibre biogràfic, a més de la participació en el Festival de Cante Jondo de las Minas, etc.


Comparteix