Cercador
V3.30
Menu
Ets a:

Activitats més destacades a la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona per aquest mes d’octubre

Comparteix


10/08/2017 10:00 PM - cultura

Els Filmets a les biblioteques, el Va de novel·la històrica; l’hora del conte, música, o una exposició sobre la Mediterrània, són algunes de les activitats programades més destacables

La Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona ha programat les següents activitats per a aquest mes d’octubre, on destaca la projecció de curtmetratges del Badalona Film Festival, o l’exposició “La Mediterrània del segle XX. Realitats i mirades”.

  • FILMETS A LES BIBLIOTEQUES

Fins al 19 d’octubre a totes les biblioteques.

Un any més, a totes les biblioteques es projectarà la millor selecció de curtmetratges per al públic familiar del Badalona Film Festival.

  • VA DE NOVEL·LA HISTÒRICA

Divendres 20 d’octubre, al Centre Cultural Escorxador-Nau 3.

18.30 h - Visita comentada a l’exposició “La Mediterrània del segle XX. Realitats i mirades” a càrrec del comissari de l’exposició, el periodista i corresponsal de La Vanguàrdia, Tomàs Alcoverro.

  “Un viatge pel convuls segle XX a través dels documents fotogràfics proporcionats per l’arxiu d’imatges de l’Agència EFE amb la voluntat de recordar els fets més rellevants que han marcat el transcurs d’aquesta regió durant aquest segle.

19 h – Col·loqui amb Jordi Albaladejo i Joaquim Molina

A partir de l’obra La guerra dels cornuts de Joan Daniel Bezsonoff

“L’impacte de la Primera Guerra Mundial. Voluntaris catalans a la guerra”

  “Es diu que la Primera Guerra Mundial va significar el principi de la fi d’Europa com a rectora del món, el final de la Belle Époque, la caixa de Pandora que portarà totes les desgràcies del segle XX. Espanya s’hi va mantenir neutral i, tanmateix, va ser un conflicte molt més proper del que mai haguéssim imaginat. Va dividir l’opinió pública i els partits polítics i molts compatriotes van deixar la vida als camps de batalla europeus.”

  • L’HORA DEL CONTE

  - Llegim amb gossos

Fins al 19 d’octubre, a les biblioteques Lloreda, Canyadó i Casagemes-Joan Argenté i Can Casacuberta.

Taller a càrrec de Kanstak Educació Canina. Per fomentar la lectura mitjançant un element motivador com és el gos.

  - Presentació del conte Irisot el bruixot de la Iris

Dissabte 14, a les 12 h, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté

A càrrec de les seves autores, Anna Domínguez López i Rosa Maria Hermoso Castaño, i amb la participació de Carles Ventura, gerent del Club Iris Sol Casagemes.

Aquesta és una història d’emocions on es barreja la fantasia amb la realitat. La IRIS és una entitat esportiva que existeix a la ciutat de Badalona, un lloc on no solament s’ensenya a jugar a futbol sala, sinó que és una escola de persones on s’aprenen valors i respecte, un lloc on es fan amics i es creen vincles tan importants com els d’una gran família.

   - Contes petits per a nens grans

Dijous 26 d’octubre, a les 19 h, a la Biblioteca Canyadó i Casagemes-Joan Argenté.

Una sessió de contes per a adults que proposa una revisió dels contes que han marcat la seva infància. A càrrec de Joan de Boer.

  • COMPARTIM EL CONEIXEMENT

  - Ritmes i ritmes amb Welelo

Dimecres 25 d’octubre, a les 18 h, a la Biblioteca Llefià- Xavier Soto

Activitat per a públic juvenil. Per a gaudir del rap i el hip-hop a la biblioteca, amb l’espectacle de música urbana a càrrec del productor i cantant Welelo.

  - Presentació del curs Aprenem

Avui dilluns, 9 d’octubre, a les 17 h, a la Biblioteca Llefià-Xavier Soto.

Acte de presentació i acollida del nou curs del projecte Aprenem a Badalona, una iniciativa comunitària amb l’objectiu de facilitar l’aprenentatge de llengües a través de l’intercanvi lingüístic. El projecte, que es va posar en marxa el curs 2016/17 a la ciutat, ofereix els seus tallers a la Biblioteca Xavier Soto les tardes de dilluns d’octubre a juny.

El correu d’informació i inscripcions és: aprenem.bib.llefia@gmail.com.També es pot demanar informació a la mateixa biblioteca.

  • EXPOSICIÓ “LA MEDITERRÀNIA DEL SEGLE XX. REALITATS I MIRADES”

Del 9 al 25 d’octubre al Centre Cultural l’Escorxador-Nau 3

Horari de visites: de dilluns a divendres, de 17 a 21 h

Un viatge pel convuls segle XX a través dels documents fotogràfics proporcionats per l’arxiu d’imatges de l’Agència EFE amb la voluntat de recordar els fets més rellevants que han marcat el transcurs d’aquesta regió durant aquest segle.

Produïda per l’IEMed (Institut Europeu de la Mediterrània), i comissariada pel periodista i corresponsal de La Vanguardia, Tomàs Alcoverro.

Es poden concertar visites guiades.

Inscripcions a: badabiblios@gmail.com, o presencialment i/o via telefònica a totes les biblioteques i centres cívics municipals.

Per a més informació consulteu el web www.badabiblios.cat.

Badalona, 9 d’octubre de 2017

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat