Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

MOBILONA
Els dies 23, 24, 25 i 26 de març es fa la 4a edició de la Mobilona, la diada de l'educació viària de Badalona. En aquesta 4a edició hi participen 270 nens i nenes, de 3r de primària, d'aquests vuit centres: Badalona, Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Pere de Tera i Rafael Alberti.

El nom d'aquesta diada, Mobilona, uneix l'inici i final de les paraules Mobilitat i Badalona. La Mobilona va néixer amb l'objectiu d'afavorir l'adquisició de competències i el coneixement entre els infants dels drets que tenen com a vianants, passatgers de vehicles o conductors de bicicletes. Alhora vol fer pensar en les mesures i les actituds que cal prendre i tenir per caminar o desplaçar-se en vehicle per la ciutat d'una forma segura i tranquil·la. La Mobilona pretén contribuir també al desenvolupament del concepte i pràctica de Badalona com a ciutat educadora. 

Aquesta activitat forma part del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona i està vinculada a les que desenvolupa l'equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana a totes les escoles de la ciutat. La Mobilona s'articula, també, amb els

processos de construcció de Camins Amics fets pels centres educatius a través del Grup de Treball de Camins Escolars del Consell de la Mobilitat Sostenible i del Transport Públic.

La Mobilona 2021 se celebra enguany a cada centre escolar amb la participació, dels nens i nenes en diferents tallers realitzats per les entitats ADEVIC, Institut Guttmann, RACC, Som Mobilitat, Sport Ciclista Bétulo, Stop Accidentes, i la Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, l'Equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana i el Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona. Cada una de les vuit sessions comptarà també amb la participació de Paula y Javier D'Angelo, que interpretaran en directe les cançons Camí segur i Camí amic, aquesta darrera estrenada a la tardor i vinculada als objectius i al projecte de Camins escolars.

La 4a edició de la Mobilona està organitzada pels vuit centres que hi participen, per les entitats que han organitzat els tallers, per l'equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana i pel Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona.

A la Comissió del Pla de Seguretat i Educació Viària de Badalona hi participen aquestes entitats, empreses, centres, serveis i institucions: Àrea Metropolitana de Barcelona - TUSGSAL, Associació pel desenvolupament de l'educació viària a Catalunya (ADEVIC); Centre de Recursos Pedagògics de la Generalitat de Catalunya (CRP GC); Escoles: Badalona, Les Ciències, Lestonnac, López Torrejón, Mare de Déu de la Salut, Miguel Hernández, Pere de Tera i Rafael Alberti; Grup de Treball de materials didàctics d'educació viària del Pla de Formació de Zona, Institut Guttmann, RACC, Servei Català de Trànsit (SCT GC), Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM GC), Som Mobilitat, Sport Ciclista Bétulo, STOP Accidentes; Xarxa Municipal de Biblioteques de Badalona, Consell de la Mobilitat Sostenible i del Transport Públic; Equip d'Educació Viària de la Guàrdia Urbana, Servei d'Esports i Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona.


MOBILONA

Comparteix