Cercador
V3.31
Menu
Ets a:
  • Inici
  • Cultura, esports i lleure

Cultura, esports i lleure


Badalona és una ciutat amb un important patrimoni cultural, històric i esportiu, que l’han situada com a referent al país.

El passat romà i íber, que avui Badalona mostra amb orgull, és un dels pilars d’aquest patrimoni singular. La Baetulo, amb espais emblemàtics com la Casa dels Dofins, les Termes romanes, o els jardins de Quint Licini, són alguns dels exemples més destacats de la qualitat del patrimoni romà que té Badalona.

El monestir de Sant Jeroni de la Murtra és l’edifici més emblemàtic dels segles previs a l’arribada d’una de les èpoques que més petjada han deixat a Badalona: la de la revolució industrial, que avui es visualitza en elements del patrimoni arquitectònic com la fàbrica de l’Anís del Mono, tot un símbol de la ciutat.

Però el patrimoni cultural, històric i esportiu de la ciutat no només es troba en el valor dels seus edificis, de les seves runes romanes, de les seves indústries històriques. També la seva gent, a través de les entitats, han dinamitzat Badalona en termes culturals i esportius.

Les seves festes tradicionals, com les de Maig amb la cremada del Dimoni, o els èxits esportius del seu bàsquet, són elements sense els quals es pot entendre la vitalitat cultural i esportiva de la ciutat.

En aquest espai trobareu part d’aquest patrimoni compartit per tots els badalonins i badalonines.


Comparteix
Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat