Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Trobada de danses
A la 18a Trobada de nens i nenes dansaires de les escoles de Badalona, hi participen 6.500 infants, des de P3 fins a 4t de primària, de 34 escoles de la ciutat. La Trobada es fa els dies 29, 30 i 31 de maig, de 10 a 12 h, al Palau Municipal d’Esports.

Les escoles que hi participen són les següents:

29 de maig: Alexandre Galí, Bufalà, Feliu i Vegués, Joan Miró, Josep Boada, Josep Carner, Les Ciències, Llorens Artigas, Planas i Casals, Sant Domènec Savio.
30 de maig: Antoni Botey, Badalona Port, Gitanjali, Joan Coret, Jungfrau, Laietània, Llibertat, Mercè Rodoreda, Pau Picasso, Progrés, Rafael Alberti, Santíssima Trinitat, Sant Jordi.
31 de maig: Baldiri Reixac, Baldomer Solà, Ítaca, Joan Llongueras, Margarida Xirgu, Miguel Hernández, Montigalà, Pere de Tera, Rafael Casanova, Salvador Espriu, Ventós Mir.

Podeu consultar el programa a la dreta d’aquesta pàgina.

Aquesta 18a Trobada l’organitza el Grup de treball de Mestres de Música, el CRP del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona. En aquesta edició hi col·laboren el Típic ball de bastons de Canyet, l’Institut del Teatre i el Club Joventut Badalona.

El Típic ball de bastons de Canyet continua la seva col·laboració iniciada amb motiu del seu 90è aniversari amb el ball de La Nova, dimecres 29, just abans que 375 nois i noies de 3r de primària el ballin a la pista del Palau.

Els alumnes de dansa clàssica, contemporània i espanyola de l’Institut del Teatre, que van iniciar la seva col·laboració fa tres cursos, faran una actuació els tres dies de la Trobada.

La Trobada compta també amb l’actuació del grup de grallers So Nat, que interpretarà la música en directe d’algunes danses.

Des del Grup de treball de Mestres de Música, vinculat al Pla de Formació del Professorat de Badalona, s’organitzen, entre altres, diferents activitats a l’entorn de la dansa popular catalana i d’arreu del món. Aquesta experiència, en concret, consta de les fases següents:

-Sessions formatives per als/les mestres de música.

-Treball a l’aula al llarg del curs amb els nens i nenes d’educació infantil (P3, P4 i P5), i de primària (de 1r a 4t).

-Sessions de treball, quinzenals, entre els/les mestres de música de les escoles de Badalona, per intercanviar materials, crear propostes didàctiques, etc.

-Trobada dels nens i nenes dansaires al Palau Municipal d’Esports, a final de curs.

Els objectius que es pretenen aconseguir són aquests:

-Apropar la música als nens i les nenes mitjançant la dansa.

-Despertar la il·lusió i potenciar la responsabilitat dels nens i nenes per compartir una tasca col·lectiva amb altres escoles.

-Potenciar la coordinació psicomotriu dels infants i la seva relació amb l’espai.

-Promoure la interculturalitat a través del coneixement de danses d’arreu del món i tradicionals catalanes.

-Implicar diferents col·lectius en un mateix projecte: infants, mestres,  especialistes de música i d’educació física, famílies, entitats i institucions.


Comparteix