Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Debat ciutadà sobre models de seguretat


Debat ciutadà sobre models de seguretat


L’objectiu és posar en comú el concepte de seguretat per implementar un model a Badalona basat en la proximitat a la ciutadania i en el control democràtic

El debat ciutadà sobre models de seguretat “Una Badalona amable, una ciutat segura” és una de les primeres accions que el govern promou al voltant del concepte de seguretat i la seva aplicació pràctica amb l’objectiu d’impulsar el control democràtic i la proximitat amb la ciutadania. Les jornades, han comptat amb la participació de diferents municipis de Catalunya i de l’Estat per aportar visions i punts de vista diversos sobre models de seguretat existents que podrien ser aplicables a Badalona. La base d’aquestes jornades és la premissa que “una ciutat amable que fomenta i treballa valors com la convivència, el respecte i la igualtat és el fonament que permet edificar una ciutat més segura”.

Prèviament, abans de la realització d’aquestes jornades, el govern municipal ha impulsat l’organització de diverses taules de participació ciutadana perquè diferents agents socials puguin explicar el que esperen de la seguretat a la nostra ciutat. Les conclusions i recomanacions que sorgeixen d’aquestes sessions de treball amb associacions de veïns, dones, joves, entitats i educadors, entre altres, s’han analitzat en el decurs d’aquestes Jornades.

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha explicat en la presentació d’aquestes jornades que l’objectiu principal és “posar en comú el concepte de seguretat per tal de poder implementar un model per a Badalona basat en la proximitat a la ciutadania i en el control democràtic”. “Hem de reflexionar sobre quin model de seguretat volem per a la ciutat. Aquesta jornada respon a la voluntat de repensar el concepte de seguretat en ciutats i societats complexes i modernes i té en compte la seguretat com un dret de tota la ciutadania i no com una excusa per retallar drets als ciutadans”, ha posat de relleu l’alcaldessa.


Comparteix