Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Activitats de medi ambient
ATENCIÓ: Degut a la crisi sanitària del COVID-19, moltes de les activitats que es detallen en aquest apartat han quedat anul·lades o ajornades per a més endavant fins a nou avís.


Si voleu rebre per correu electrònic el butlletí d’activitats de caire mediambiental que s’organitzen a Badalona, us podeu donar d’alta clicant a Informació d'activitats de Medi ambient (ubicat a la columna dreta d’aquesta pàgina a l’apartat tràmits relacionats).


A continuació trobareu detallades les activitats més destacades que organitza l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona al llarg de l’any:Quan se celebra: diumenges al matí durant la tardor i la primavera


On se celebra: Al parc de Can Solei i de Ca l’Arnús (a prop de la Torre del Rellotge) i al parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric (zona de la bòbila)


Descripció: La Jugatecambiental ofereix activitats adreçades al públic familiar. Es tracta d’un espai de joc compartit, educatiu i creatiu, amb propostes lúdiques i activitats guiades per conèixer els valors mediambientals i patrimonials dels parcs on hi ha una Jugatecambiental.


A més, tant al cicle de primavera com al cicle de tardor, s’hi celebren diades especials com ara la Festa del Badiu i la Festa del Dibuix a Ca l’Arnús o la Festa del Parc al Torrent de la Font i Turó de l’Enric.


La Jugatecambiental està organitzada per l’Ajuntament de Badalona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i el gestor assignat a cada Jugatecambiental. També compta amb la col·laboració de nombroses entitats arrelades al territori com ara ALOCNATURA.


A continuació us podeu descarregar el programa d’activitats de la jugatecambiental als parcs de Badalona per la tardor de 2021:


Parc de Can Solei i de Ca l’Arnús

Parc del Torrent de la Font i del Turó de l’Enric


Quan se celebra: Dos cops a l’any. L’edició de primavera se sol fer a principis de maig i la de tardor/Nadal a finals de novembre o principis de desembre, coincidint amb la Setmana Europea de Prevenció de Residus. Es fa durant el matí d’un diumenge, de 10h a 14 h.


On se celebra: Al parc de les Muntanyetes, al barri de Puigfred de Badalona


Descripció: Es tracta d’un mercat d’objectes de segona mà, que té l’objectiu de promoure la reutilització i donar valor als objectes usats que estiguin en bon estat perquè no es converteixin en residus. La participació és oberta a tota la ciutadania, es pot fer de manera individual o en representació d’una entitat o associació, i està prohibida la participació de professionals del comerç.


Per participar-hi, cal fer la pre-inscripció online quan s’obri la convocatòria (aproximadament un mes abans de cada celebració). Les diverses edicions són publicades amb suficient antelació als mitjans de comunicació i en aquesta web. Podeu consultar la normativa per participar al Mercat del Trasto aquí.


Propera edició: 28 de novembre de 2021

Inscripcions: a partir del 2 de novembre de 2021Quan se celebra: Un diumenge de mitjans de desembre durant tot el matí


On se celebra: A l’Escola de Natura Angeleta Ferrer, ubicada a la masia de Can Miravitges


Descripció: Es tracta d’una jornada de portes obertes que té com a objectiu donar a conèixer les instal·lacions i les tasques que du a terme aquest equipament d’educació ambiental municipal mitjançant diverses activitats nadalenques.


Al llarg del matí, i de forma simultània, es programen, en els diferents espais, diversos tallers relacionats amb el Nadal.


Totes aquestes activitats estan adreçades al públic familiar i són gratuïtes, però cal inscripció prèvia ja que les places són limitades.


Propera edició: sense data fixadaQuan se celebra: Generalment un diumenge del mes d’abril durant tot el matí


On se celebra: A l’Escola de Natura Angeleta Ferrer, ubicada a la masia de Can Miravitges


Descripció: Es tracta d’una jornada participativa adreçada a tots els públics, plena de tallers educatius, itineraris i activitats de sensibilització ambiental per conèixer els valors naturals i històrics de la Serralada de Marina. També compta amb la presència i participació d’entitats i associacions del territori que promouen el coneixement de la natura.


També té com a objectiu posar en valor l’Escola de Natura Angeleta Ferrer com a pionera i referent de l’educació ambiental al nostre país i, alhora, donar a conèixer un espai que sintetitza els valors naturals, històrics i educatius de la Serralada de Marina.


Propera edició: sense data fixadaQuan se celebra: un diumenge de principis de juny coincidint amb el començament de la temporada d’estiu.


On se celebra: Passeig Marítim a la platja del Pont del Petroli.


Descripció: Es tracta d’una fira mediambiental que té com a objectiu afavorir el contacte del públic amb aquest espai natural i lúdic de Badalona des de múltiples perspectives.


A la Festa del Mar hi participen nombroses institucions, entitats i associacions de Badalona i de fora de la ciutat relacionades amb el mar que hi fan activitats adreçades al públic familiar per tal donar a conèixer els valors ambientals del mar i el litoral i, també, activitats de lleure per promoure i donar a conèixer la platja de Badalona i el mar en general.

La Festa del Mar es realitza mercès al patrocini de les guinguetes de la platja.


Propera edició: sense data fixada


Quan se celebra: durant els mesos d’estiu


On se celebra: A les platges de Badalona


Descripció: Sortides d’esnòrquel gratuïtes per donar a conèixer la biodiversitat de les platges de Badalona. Es tracta de sortides guiades per experts/es que es fan en cap de setmana. L’activitat inclou una explicació prèvia sobre la fauna marina del Mediterrani en la que es tracten també aspectes pràctics com ara la correcta utilització del material i les mesures de seguretat a seguir. En acabar l'activitat aquàtica, es fa un repàs dels organismes marins que s'han observat durant la sortida per conèixer-los millor. En conjunt, l'activitat té una durada aproximada de tres hores i es proporciona als participants tot el material necessari, incloent una càmera fotogràfica submarina per parella. L’edat mínima per participar-hi és de 8 anys. Cal inscripció prèvia.


Més informació: Sortides d’esnòrquel a Badalona – Estiu 2021Al llarg de l’any, també s’organitzen diferents activitats al voltant de dates assenyalades amb temàtica ambiental com ara:


  • Dia Mundial de l’Aigua (22 de març)

  • Dia de la Terra (22 d’abril)

  • Internacional de la conscienciació envers al soroll (27 d’abril de 2022)

  • Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny)

  • Dia mundial dels mars i oceans (8 de juny)

  • Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (16 al 22 de setembre 2021)

  • Setmana Europea de l’Energia Sostenible (25 al 29 d’octubre 2021)

  • Setmana Europea de Prevenció de Residus (20 al 28 de novembre 2021)


Consulta els nostres Newsletter

Ubicació

ÀREA DE MEDI AMBIENT I SOSTENIBILITAT Finestra nova

Telèfon: 934832989

Adreça: Pl. Assemblea de Catalunya, 9-12 Entl.
Codi postal: 08911

Horari: De l'1 d'octubre al 31 de maig, de dl a dv de 8:30 a 13:30 h i dj de 16 a 18:30 h. De 1 de juny a 30 de setembre, de dl a dv de 8:30 a 13:30 h i dj de 16 a 18 h. Agost dj tarda tancat.


Comparteix