Cercador
V3.31
Menu
Ets a:

L’alcaldessa de Badalona intervé dijous vinent en un Fòrum internacional sobre polítiques de seguretat urbana

Comparteix


11/12/2017 11:00 PM -

La trobada reuneix a Barcelona durant tres dies persones expertes d’arreu d’Europa i debat sobre el paper dels ajuntaments en la lluita contra els fenòmens de violència

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, intervindrà dijous 16 de novembre al Fòrum Europeu de Seguretat Urbana (EFUS 2017) que reuneix a Barcelona càrrecs electes, personal de l’àmbit social, judicial, científic, forces de seguretat i altres experts per a debatre entorn de l’eix de la conferència: Seguretat, Democràcia i Ciutats: coproduir les polítiques de seguretat urbana”.

L’alcaldessa de Badalona presidirà la sessió ”Violència discriminatòria i seguretat urbana. La importància de les respostes a nivell local” que tindrà lloc dijous vinent entre les 11.30 i les 13 hores amb la participació, com a moderadora, de Gemma Pinyol, experta del programa Ciutats Interculturals del Consell d’Europa; Jari Taponen, superintendent de policial d’Helsinki (Finlàndia); Piotr Godzisz, polític i representant de l’organització més important del col·lectiu LGBT de Polònia; Claire Fernández, subdirectora dels programes de la Xarxa Europea contra el Racisme; Aida Guillen, directora de Ciutadania, Drets i Diversitats de l’Ajuntament de Barcelona i Pilar Mon, del Gabinet del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.

Com a eixos del debat s’abordarà el paper dels ajuntaments en la lluita contra el racisme i la intolerància, així com la contribució des de la proximitat per afavorir la cohesió social com a eina de prevenció de la violència discriminatòria.

La conferència 2017 sobre “Seguretat, Democràcia i Ciutats” es desenvoluparà entre el 15 i el 17 de novembre al Museu del Disseny Hub de Barcelona, situat a la plaça de les Glòries.

L'European Forum for Urban Security (EFUS), impulsora de la conferència, és una organització internacional no governamental d'autoritats territorials que actua en l'àmbit de la seguretat urbana i la prevenció de la delinqüència. L'objectiu d'aquesta xarxa és enfortir les polítiques de prevenció i promoure el paper dels governants locals en les polítiques nacionals i europees, teixint vincles a través de l'intercanvi de bones pràctiques i de coneixements, la cooperació i la formació.

Badalona, 13 de novembre de 2017

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat