Cercador
V3.31
Menu
Ets a:

Les biblioteques de Badalona es fan més accessibles per a les persones cegues o amb visibilitat reduïda

Comparteix


11/07/2017 9:00 AM - serveis municipalsciutadania i convivència

L’Ajuntament ha dotat els equipaments de nous elements d’accessibilitat visual amb l’ajut de la Diputació de Barcelona i la col·laboració de l’ONCE

Les biblioteques municipals de Badalona disposen de nous elements d’accessibilitat per a persones cegues o amb visió reduïda, adquirits amb l’ajut de la Diputació de Barcelona i la col·laboració i l’assessorament de l’ONCE.

El director de l’agència de l’ONCE a Badalona, José Luís Alberdi, la cap del departament d’Autonomia Personal de l’ONCE, Anaïs Garcia, i el 5è tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva de l’Ajuntament de Badalona, Francesc Ribot, han presentat a la biblioteca de Can Canyadó-Joan Argenté, algunes de les eines d’accessibilitat visual amb les quals s’han dotat les biblioteques municipals.

Un dels principals instruments per a fer més accessibles les biblioteques a les persones amb visió reduïda o ceguesa és la incorporació d’ordinadors dotats amb el programa Jaws. La seva finalitat és fer que els ordinadors, que funcionen amb el sistema de Microsoft Windows, tinguin la capacitat de convertir el contingut de la pantalla en so, permetent a l’usuari sense visió poder navegar i accedir als continguts. Les llicències necessàries per a la utilització del programari ha estat cedida a l’Ajuntament de Badalona per part de l’ONCE.

D’altra banda les biblioteques municipals de Badalona disposen de lupes manuals electròniques que permeten augmentar la visió fins a 14 vegades l’original, facilitant la consulta als usuaris i les usuàries amb visió reduïda. El model de lupa escollida és la Ruby Xl HD, que disposa d’una pantalla de 5 polsades, incorpora càmera de 5 megapixels HD autofocus que permet captures, així com un braç plegable per al seu ús com a lupa i com a suport de lectura.

El 5è tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Justa i Inclusiva de l’Ajuntament de Badalona, Francesc Ribot ha remarcat que “estem satisfets per aquest nou pas en la voluntat de l’Ajuntament de treballar per eliminar les barreres que hi ha actualment per a les persones amb discapacitat visual, auditiva i de qualsevol altre tipus”.

A més de la Biblioteca Can Canyadó-Joan Argenté, també són ara biblioteques accessibles: Llefià-Xavier Soto (Planeta Mart, 2-10); Sant Roc (Avinguda del Congrés Eucarístic, s/n); Lloreda (Avinguda de Catalunya, bloc 56-62); Pomar (Avinguda del Primer de Maig, s/n) i la de Can Casacuberta (Mossèn Anton, 40-48).

Badalona, 7 de novembre de 2017

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat