Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Badalona celebra el Segon Congrés de Ciència d’Educació Infantil i Primària

Comparteix


13/04/2015, 0:00h. - educaciómedi ambient

Set escoles de la ciutat participaran en el congrés que té com a objectiu valorar el treball científic que es fa amb els alumnes als centres escolars de Badalona

Badalona celebrarà demà dimarts 14 d’abril, i demà passat dimecres, dia 15, al Museu de Badalona (plaça de l’Assemblea de Catalunya, 1), de 10 a 12 hores, el segon Congrés de Ciència d’Educació Infantil i Primària on hi participaran 240 infants de la ciutat.

En aquesta segona edició del congrés hi prendran part set escoles de Badalona, dues més que l’any passat, amb alumnes que van des de P4 fins a 6è de Primària. Es tracta de les escoles Badalona Port, Baldiri Reixac, Garbí Pere Vergés, Joan Llongueras, López Torrejón, Rafael Casanova i el Col·legi Badalonès.

El Congrés de Ciència a l’Educació Infantil i Primària pretén ser una eina més per potenciar tot el treball que s’està portant a terme als centres en l’àmbit de l’observació, la recerca i l’experimentació.

El congrés s’ha marcat cinc grans objectius:

    • Valorar el treball científic que es realitza amb l’alumnat en els centres educatius

    • Donar un marc adequat (organització, mitjans, espai i temps...) perquè grups d’escolars mostrin els seus treballs d’investigació en l’àrea de la ciència

    • Valorar les bones pràctiques, potenciar el treball en recerca i crear situacions gratificants per a l’alumnat i el professorat

    • Incidir en l’aprenentatge de les diverses habilitat lingüístiques i de comunicació

    • Fer que l’alumnat se senti protagonista

L’organització i dinamització del Congrés es porta a terme conjuntament entre l’Escola de Natura Angeleta Ferrer i l’Escola del Mar, Centre d’Estudis Marins (que depenen de l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona), l’Àrea d’Educació, Esports i Joventut del consistori badaloní i el Centre de Recursos Pedagògics de Badalona de la Generalitat de Catalunya. També compta amb la col·laboracio del Museu de Badalona, els Mercats Municipals de Badalona i el Grup Menarini.

L’any 1987 es van iniciar a Badalona les Jornades Científiques d’Ensenyament Secundari amb l’objectiu de donar a conèixer els treballs de recerca que realitzaven els alumnes dels centres educatius de la ciutat. Des d’aleshores aquestes jornades, que han crescut en qualitat i en quantitat, s’han convertit en un referent per a alumnes i professors.

La Comissió Organitzadora de les Jornades Científiques de Badalona es va plantejar exportar aquest projecte a les escoles de primària inspirats en les experiències que ja fa anys es porten a terme a centres de les comarques d’Osona i el Garraf. Es així com l’any 2013 la Comissió va decidir organitzar l’any passat el Primer Congrés de Ciència d'Educació Infantil i Primària de Badalona.

Badalona, 13 d’abril de 2015