Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Envelliment actiuEl terme ‘envelliment actiu’ va ser introduït per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) cap al final de la dècada de 1990 i, l’any 2002 el va definir com ‘el procés d’optimització de les oportunitats de salut, participació i seguretat amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones a mesura que envelleixen’. Les Nacions Unides van adoptar el concepte en el marc de la Segona Assemblea Mundial sobre Envelliment, celebrada a Madrid a l’any 2002. La UE va designar el 2012 com a Any Europeu de l’Envelliment Actiu i de la Solidaritat Intergeneracional, amb la finalitat d’impulsar-ne la difusió social.

L’envelliment actiu ajuda les persones grans a conduir la seva vida quotidiana aprofitant al màxim les oportunitats que tenen a l’abast d’acord amb les seves necessitats, capacitats i aspiracions.

D’una banda, es tracta de mantenir l’activitat personal, entesa com la participació en els àmbits familiars, comunitaris i socials, així com el desenvolupament de tasques físiques i mentals. D’altra banda, inclou la prevenció amb la finalitat d’endarrerir l’aparició i el desenvolupament de les malalties i les discapacitats.

QUINZENA DE L’ENVELLIMENT ACTIU - 2019

Badalona organitza la «Quinzena de l’envelliment actiu» de l’1 al 14 d’octubre.

Consulteu el programa d’activitats a l’enllaç de la dreta.

Les activitats són obertes a tota la ciutadania. Cal inscripció prèvia a qualsevol dels casals de gent gran de Badalona.


Comparteix