Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

Badalona inicia aquest estiu importants obres per millorar l’espai públic de la ciutat

Comparteix


26/06/2017, 10:00h. - via públicaurbanismeobres

Entre els projectes, destaquen la reurbanització del carrer Mossèn Anton, la millora de l’accessibilitat al passatge Albert Llanas i la construcció de la calçada lateral de la C-31

Les actuacions previstes inclouen la reparació del pont del Petroli i la substitució de les llambordes de la plaça Pompeu Fabra

Els principals projectes que han estat reclamats pels veïns i veïnes de Badalona durant els darrers anys, començaran a ser una realitat durant els mesos d’estiu amb l’inici de l’execució de diverses obres arreu de la ciutat. Aquestes actuacions, que en alguns casos duraran més de sis mesos, permetran millorar l’espai públic i alhora consolidar un model de ciutat més inclusiva i cohesionada gràcies a la realització de projectes com la construcció de la calçada lateral de l’autopista C-31, que permetrà descongestionar i unir la ciutat, o l’execució de la reforma del passatge Albert Llanas, on s’instal·larà un ascensor que posarà fi als problemes d’accessibilitat per a aquelles persones amb problemes de mobilitat.

A banda d’aquests dos projectes, destaquen actuacions com la reurbanització del carrer Mossèn Anton, la reparació del pont del Petroli després del temporal que va causar importants desperfectes en la seva estructura, i la substitució de les llambordes de la plaça Pompeu Fabra. A més, estan projectades actuacions en el carrer Bogatell i en equipaments educatius com l’adequació del pati de l’antic Institut B-IX, la renovació de la cuina i el menjador de l’Escola Antoni Botey i de la capella de la Masia de Can Miravitges a l’Escola de Natura.

El primer tinent d’alcaldia i regidor de Badalona Habitable, Oriol Lladó, s’ha mostrat convençut de què les diferents actuacions suposaran una gran millora pels carrers de la ciutat i donaran resposta a moltes demandes veïnals reclamades des de fa temps. Lladó ha explicat que “aprofitem els mesos d’estiu, període on baixa l’activitat i el trànsit a la ciutat, per fer importants actuacions en l’espai públic que han d’implicar millores per la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes de Badalona”.

Carrer Mossèn Anton

En breu s’iniciaran les obres de reurbanització del carrer Mossèn Anton, un dels més castigats pels sotracs i esvorancs. L’actuació, que tindrà una durada aproximada de sis mesos i un cost de 1.043.000 euros, consistirà en la repavimentació completa del carrer, la millora de l'accessibilitat peatonal gràcies a un eixamplament de les voreres, així com l’adequació dels passos de vianants, la millora de la xarxa de clavegueram, la renovació de l’enllumenat públic i el soterrament de les línies aèries de Telefónica i Endesa que hi ha les cruïlles.

Passatge Albert Llanas

Aquest projecte preveu la instal·lació d’un ascensor per a 18 persones i la reconfiguració de les escales fixes per aconseguir una accessibilitat universal per al veïnat. També inclou la reurbanització del passatge, amb una nova pavimentació i renovació de l'enllumenat. Les obres tenen una durada prevista de sis mesos i ja han començat els treballs geotècnics. Té un pressupost de 400.000 euros i l’obra és executada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Calçada lateral de l’autopista C-31

La construcció del lateral de l’autopista C-31 és un projecte històric per Badalona que permet donar resposta a una necessitat reclamada durant molts anys. Les obres ja s’han iniciat i trigaran en executar-se de manera completa al voltant de nou mesos. El pla preveu la construcció de la calçada lateral del costat de la muntanya de l'autopista C-31, entre l'avinguda President Companys i el carrer Coll i Pujol, i les connexions amb els carrers Doctor Daudí, Sant Felip i d'en Rosès, Jacint Verdaguer-Independència, Martí Pujol, Migjorn i Batllòria. Aquest projecte té un cost de 3.576.000 euros i és finançada per la Generalitat de Catalunya.

Pont del Petroli

Les obres per reparar els desperfectes causats pel temporal sobre la plataforma final i les baranes del pont del Petroli tenen una durada prevista de tres mesos. El projecte preveu actuacions per millorar també els accessos i la il·luminació. El pressupost d’aquestes obres és de 325.000 euros. Avui mateix se signa l’acta de replanteig.

Plaça Pompeu Fabra

Aquest projecte contempla la substitució dels paviments de llamborda granítica de les calçades dels carrers d’Anselm Clavé i de la Creu per aglomerat asfàltic de color vermellós. Es farà un tractament diferenciat en les franges que la travessen, amb itineraris peatonals, per mantenir els criteris del projecte original de la plaça. Aquestes actuacions tenen una durada prevista de dos mesos, un pressupost de 211.000 euros i és finançada per la Generalitat de Catalunya.

Carrer Bogatell

Les obres serviran per millorar la urbanització, suprimir les barreres arquitectòniques, renovar i millorar els serveis municipals, l’enllumenat i també el soterrament dels serveis i dels contenidors de residus. Les actuacions tenen una durada prevista de 3 mesos i mig. Les obres estan en marxa, realitzant les cales i estudis previs. El pressupost és de 406.000 euros. L’obra ha estat finançada per l’Ajuntament de Badalona i Sant Adrià i és executada pel Consell Comarcal del Barcelonès.

Obres en equipaments educatius

Durant aquest estiu també es faran obres en diferents equipaments educatius. En aquest sentit cal destacar l’adequació del pati de l’antic Institut B-IX. Els treballs permetran fer una divisió de l’actual pati i pista del recinte, destinant una part del pati a accés a les dependències de l’equip de manteniment d’escoles i la resta a altres usos. Es substituirà una part del mur de tancament del carrer Guifré i es construirà una porta d’accés independent al nou espai lliure. La durada prevista per a les obres és d’un mes i mig. El pressupost és de 34.992,21 euros.

Un altre centre educatiu on es faran obres és l’Escola Antoni Botey. Aprofitant les vacances escolars es farà una reforma integral de la cuina, que possibilitarà distribuir els nous espais de cuina, vestidor, rebost i magatzem. Es renovaran les instal·lacions, paviments i enrajolats i també es canviarà la il·luminació amb leds a la cuina i al menjador. Es renovaran les fusteries de les finestres del menjador i es farà una nova obertura del menjador directeaal pati, en compliment de normativa contra incendis. Les obres tenen una durada prevista de dos mesos i un pressupost de 89.727,00 euros.

Les obres que es faran aquest estiu a la capella de la Masia de Can Miravitges com a sala polivalent i d’audiovisuals tenen com a objectiu adequar aquest espai per poder rebre les visites de grups escolars o de públic que es fan tant des de l’Escola de Natura com del Museu de Badalona. Les actuacions preveuen la millora de la instal·lació elèctrica, la supressió de les barreres arquitectòniques, la rehabilitació de l’espai interior i dotar-lo de mobiliari i amb equip de so i vídeo. La durada dels treballs és de 3 mesos i tenen un pressupost de 90.000 euros.

Actuacions de manteniment de l’asfalt a tota la ciutat

Recordem que aquest conjunt d’obres s’afegeixen a les actuacions que van començar l’1 de juny i que es portaran fins a final d’any de manteniment de l’asfalt a tota la ciutat . Es tracta d’unes 400 intervencions arreu de Badalona amb un cost de 500.00 euros que s’aniran desenvolupant amb l’objectiu de donar resposta al deteriorament de l’asfalt en molts carrers de la ciutat fruit de la manca de manteniment dels darrers anys i que provoca constants demandes veïnals.

Badalona, 26 de juny de 2017