Cercador
V3.28
Menu
Ets a:

Badalona prepara el primer espai de trobada entre productors alimentaris i restauradors del Barcelonès Nord i Montgat per promoure els productes de proximitat

Comparteix


09/12/2017 10:00 PM - economiaturisme

La jornada gratuïta es farà al BCIN el 2 d’octubre i comptarà amb la participació de 16 empreses i entitats alimentàries que presentaran el seus productes

Un total de 16 empreses de producció alimentària i entitats dels municipis de Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs i Montgat es trobaran el dilluns 2 d’octubre amb restauradors d’aquestes localitats per tal que coneguin i tastin de primera mà els seus productes. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament de Badalona i del BCIN (Badalona Centre Internacional de Negocis), amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, l’IMPO (Institut Municipal per a la Promoció de l’Ocupació) i l’empresa Raiels.

La trobada, que té l’objectiu de promoure i dinamitzar els productes de proximitat, també comptarà amb la col·laboració de la Plataforma Aprofitem els Aliments que compartirà experiències per a combatre el malbaratament alimentari; amb La Forquilla, un grup de restauradors actius i creatius que col·laboren per a la dinamització del sector; i amb el Gremi d’Hostaleria i Turisme del Barcelonès Nord i Maresme Sud.

L’experiència de creació d’un espai de trobada entre productors alimentaris locals i restauradors de l’àrea del Barcelonès Nord pretén afavorir, des del coneixement directe i personal, la dinamització econòmica local amb la finalitat de teixir aliances comercials de futur.

La jornada de ‘networking’ es desenvoluparà entre les 17 i les 19 hores i permetrà als productors alimentaris disposar d’un espai on podran fer una petita exposició dels seus productes i un tast, si ho consideren oportú, als diferents restauradors.

El 2n tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible de l’Ajuntament de Badalona, Àlex Mañas, ha manifestat que "la sobirania alimentària ha de ser un dels eixos de les ciutats que aposten per mitigar el canvi climàtic perquè fomentant la proximitat garantim la qualitat i, alhora, contribuïm en la reducció d’emissions. Com a Ajuntament per a nosaltres aquesta és una acció estratègica en la nostra aposta per la transició cap a un nou model econòmic a la ciutat”.

D’altra banda el Consorci per a la Normalització Lingüística (CPLN) oferirà als participants un recull amb lèxic de la restauració i amb les denominacions de plats d’arreu del món.

Totes aquelles persones de l’àmbit de la restauració interessades a assistir només cal que enviïn un correu electrònic a l’adreça: gpujol@bcin.cat tot indicant el seu nom i l’empresa.

Badalona, 13 de setembre de 2017

Plaça de la Vila 1 | Centraleta: 93 483 26 00 | Informació: 93 483 29 20 | CIF: P0801500J | correu@badalona.cat