Ajuntament de Badalona V4.03
Ets a:

El Pla de millora de l’asfalt es salda amb més d’un centenar d’actuacions amb una inversió d’un milió d’euros

Comparteix


02/12/2018 9:00 AM - via públicaobresmobilitat

La ciutadania ha pogut fer seguiment de l’evolució de les accions de millora a través d'un mapa interactiu que inclou fotografies de l'abans i el després

L’Ajuntament de Badalona ha realitzat durant els darrers mesos 105 actuacions d’adequació del paviment i l’asfalt dels carrers de Badalona. Aquestes actuacions estan emmarcades en el Pla de millora de l’Asfalt que va engegar-se a principis de juny de l’any passat i que ha suposat una inversió d’un milió d’euros.

Per tal que la ciutadania pogués fer un seguiment diari de l’evolució de les actuacions efectuades en molts carrers de Badalona, l’Ajuntament va posar a la seva disposició un mapa interactiu (bit.ly/2nVfFm6) il·lustrat amb fotografies que mostren la diferència entre l’estat previ de l’indret on s’havia projectat una actuació de millora, i l’estat actual, després d’haver fet els arranjaments necessaris. Aquest mapa, una eina que potència la transparència de les actuacions de l’Ajuntament, ha tingut una bona acollida entre la ciutadania, com exemplifiquen les més de 18.000 visualitzacions que ha rebut des del passat mes de juny.

El Pla de millora de l’asfalt valorava inicialment la possibilitat de realitzar al voltant de 400 actuacions que incloïen accions de millora petites i d’un cost més reduït. Finalment s’han prioritzat les de les zones més grans i que suposaven major inversió. Les actuacions s’han repartit de la següent manera:

    - 19 actuacions de millora en superfícies superiors als 100 m2

    - 86 reparacions puntuals del ferm en superfícies de menys de 10 m2

A l’hora de decidir en quins punts es realitzaven els arranjaments s’han prioritzat les peticions veïnals, la seguretat viària i les aportacions del grup municipal del PSC. Algunes de les actuacions més destacades s’han realitzat en els carrers Francesc Layret, Indústria, Bellavista, Anselm Turmeda, Càceres, Màlaga, Pere Martell i Molí de la Torre, a la rambla Sant Joan i a les avingudes de Bac de Roda, Cardenal Vidal i Barraquer i Alfons XIII.

A les 105 actuacions previstes en el Pla, s’han de sumar també les accions de manteniment ordinari de tot tipus de paviments de la ciutat, que suposen 846 actuacions de diversa tipologia durant l’any 2017.

El Pla de millores exemplifica l’esforç del govern municipal a escala pressupostària per millorar l'espai públic i revertir les retallades en aquesta matèria realitzades en mandats anteriors. En aquest sentit, la partida pressupostària destinada a paviments s’ha duplicat entre 2015 i 2017, passant d’un a 2 milions d’euros. Aquesta partida, juntament amb la inversió en el Pla de millora, han suposat que la liquidació de l’any 2017 arribi als 2.549.218,48€

Per al regidor d’Espais Públic i Mobilitat, Francesc Duran, “aquest tipus d’actuacions demostren el compromís ferm i continu del govern en la cura i millora de l'espai públic de Badalona”. Duran destaca que “la nostra aposta per construir una ciutat més habitable es visualitza amb iniciatives com Pla de Millora de l'asfalt, però també amb les neteges preventives al clavegueram, el Pla Il·lumina, la reparació de les fonts o la col·locació del mobiliari urbà que també s’han dut a terme durant l’any 2017”.

Badalona, 12 de febrer de 2018